«Givende å jobbe med ME-pasienter,» sier lege og forsker Katarina Lien

1

Lege og forsker Katarina Lien får overrakt en sjekk med bidrag til forskningen fra #MillionsMissingNorway etter et foredrag.

Hør den flotte takketalen fra henne! Videoen ser du på MillionsMissing sine sider her.

Lien sier blant annet:

«Det er givende å jobbe med ME-pasienter. Det er ikke en utakknemlig og vanskelig gruppe, det eneste de ber om er å bli møtt på samme måte som alle andre pasienter, og alle andre mennesker, bli møtt med å bli sett, hørt, trodd. Det er ingen av dere som forventer at jeg skal utrette mirakler når jeg har dere på legekontoret, og vi som jobber med ME, vi synes det er påfallende mange som takker oss etterpå, med blomster og tårer i øynene, bare fordi vi har oppført oss normalt. Med folkeskikk. At vi har behandla folk på en ordentlig måte. For det er tydeligvis fremdeles en mangelvare for ME-pasienter, og det synes jeg er trasig, og det er det som driver mange av oss som forsker med dette til å jobbe videre. Jeg ble veldig rørt, tusen takk.»

Jeg er veldig takknemlig for at vi har Katarina Lien som lege og forsker for ME-saken. Hun har skjønt noe veldig viktig som er ved kjernen i det vi snakker om når vi bruker ordet «ME-saken»: At vi som har ME vil bli trodd og respektert på samme måte som andre mennesker og andre pasienter. Det er faktisk ikke mer mystisk enn det.

MillionsMissing- og ME-foreningen har i disse dager en kampanje hvor de samler inn penger til ME-forskning: #MEdHjerteForME. Gi noen kroner til ME-forskningen hvis du kan, så er du med og støtter Katarina Liens forskning!

Les mer om kampanjen her.

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.