Anbefaling: Ling Ling Hakkasan

2

Det var en solrik vårdag i Oslo, og folk strømmet ut for å fange solstråler og kose seg i hverandres selskap.

Med lysere dager øker lysten til å komme seg ut av leiligheten. En titt på kalenderen fortalte meg at det var fem måneder (!) siden sist jeg hadde vært ute for å gjøre noe sosialt – den lange vinteren kun avbrutt av et par apotekbesøk og en tur til smertebehandling. Det er mindre enn noen sinne.

Vel, Aker Brygge lokker meg på slike dager. Flott er det der, tilbudet av forlystelser er stort, og attpåtil er lufta friskere og ikke så full av pollen det ved vannkanten. Så da formen først skulle testes la vi i vei mot et sted vi hadde hørt mye bra om.

Aker Brygge – Vår 2017

Der sjømatrestauranten Onda tidligere holdt hus har vi fått et nytt konsept i Oslo – Ling Ling Hakkasan. 

For de som ikke kjenner til det, er Hakkasan en internasjonal kjede av restauranter og nattklubber. Opprinnelig en kinarestaurant i London som ble etablert i 2001, med Michelin-stjerne for begge sine London-avdelinger.

Ling Ling blir på restaurantens side omtalt som «Hakkasans frekke lillesøster», og finnes på Mykonos, i Marrakech og nå altså i Oslo. Fargerik side har de i alle fall, veldig fresht konsept. Det er Fursetgruppen som står bak stedet.

Ling Ling interiør. Bilde lånt fra Fursetgruppen. «Kinfolk-farger», kaller de det i DN

Innsiden hadde definitivt fått en oppgradering og lokalet er preget av moderne former og farger, med noe grønt som frisket opp her og der. Men med oppussing for 50 millioner kroner bør det da også bli bra!

Ling Ling har en stor uteservering som definitivt er et sted å besøke i sommer, en «hemmelig» bar/lounge (gjett hvor?), og takterrasse.

Soft cocktail: Dragon Love

Med en imponerende cocktail-liste som også inneholder flere gode alkoholfri alternativer, er det ingen grunn til å bestille noe brus her.

Jeg valgte en Dragon Love, og fikk en frisk drink med jordbær, ingefær, vanilje, chilisukker, hylleblomst, lime og mango. Chilisukkeret (jeg trodde det var sort pepper) gav sammen med ingefær akkurat nok «spiss» på drinken til at det ikke ble søtt kliss. Veldig deilig! 🙂

Hos Ling Ling er man inspirert av Izakaya-konseptet – uformelle gastrobarer med deleretter, og menyen tar utgangspunkt i Hakkasanas signaturretter, med norske råvarer.

Vi bestilte et par forretter og hovedretter til å dele, og ble IKKE skuffet. Jeg skal ikke ramse opp alt her, men vil komme med et par anbefalinger.

Crispy duck rull

Crispy duck i vårrull-format blir omtalt som en «small eat» i menyen, og passer til forrett eller som en smårett man kan dele. Dette var en smaksrik godbit som var så perfekt stekt at agurken inni fortsatt var sprø, og det smakte skikkelig crispy duck, spesielt med den gode hoisin-sausen vi fikk til.

Hovedrettene var rause i porsjonene synes jeg, og bare se på denne lekre, fargerike retten.

Herlig fargerike Dim Sum med deilig innhold.

Siden jeg er så utrolig glad i sjømat, gikk jeg for en  Supreme Dim Sum-tallerken. Inneholder masse delikatesser: Litchi og hummer, sjøkreps og kyllingshumai, sjøtunge med sort trøffel og kongekrabbe. Veldig, veldig godt!

Vi spiste også kongekrabbe på spyd med seven spice, og jeg kan trygt anbefale den også. Det er i tillegg flere vegetar-retter på menyen.

Dette er så absolutt noe av det beste jeg har spist av asiatisk mat i Oslo, og det fristet veldig med et snarlig gjensyn. Det skal bli konkurranse med både Hanami , Sawan og Nodee (favoritter!) når jeg skal velge asiatisk neste gang kjenner jeg.

Siden vi var der til lunsj og ble veldig mette av de gode porsjonene ble det ingen utprøving av dessertene denne gangen. Vi var likevel storfornøyde, og det sier litt.

Servicen har jeg bare godt å si om, vi hadde to hyggelige servitører som var innom bordet for å sjekke at alt var bra, presenterte maten på en fin måte og hadde tid til en prat når vi hadde spørsmål eller bare ville si at vi var fornøyde. Store smil og en servitør som tok oss i hånda før vi gikk og takket for besøket. Noen synes sånt er for mye, jeg synes det er hyggelig, så lenge de ikke insisterer på å skulle snakke mens jeg spiser (den varme) maten.

Prisene er vel ikke akkurat av de laveste, det er nok dessverre ganske dyrt, men med flere småretter å velge mellom (anderullene kostet f.eks. bare 90,-) er det mulig å få seg en smak uten å bli helt blakk. Vil du absolutt brenne av noen lapper så kan du bestille pekingand med Oscietra-kaviar til 3400 kroner. Sikkert godt det også.

Jeg har virkelig lyst til å dra tilbake for en full smaksmeny (Ling Ling Journey), håper det kan bli en gang! 🙂

Storfornøyd med å være ute av huset på «ekspedisjon». 🙂

Detaljer fra inngangspartiet med matchende stoler og orkideer i dus lilla, og kule lamper i dus rosa. Meget lekkert.

Om jeg skal peke på én ting som ikke falt helt i smak, så er det at dette lokalet fortsatt blir ganske høylydt. Nå var vi der tidlig og det var heldigvis ikke så mange andre der, men vi merket fort at lydnivået økte med bare ett bord ekstra. Hit går du ikke for en rolig samtale, men for god mat med festlig atmosfære. (NB! Jeg er ekstra lydsensitiv, andre vil nok ikke plages av det.)

Flere anbefalinger finner du under taggen «Restaurant» her på bloggen.

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Det gleder så stort når du får vært på en av dine «ekspedisjoner». Jeg unner deg uendelig mange flere av dem ♡ Lekkert innlegg, Cath! – så delikat og innbydende! En stor varm klem til deg fra meg!

    • Tusen tusen takk, kjære Lokki-en! <3

      Du er en sånn person som virkelig klarer å glede deg på andres vegne - det setter jeg så stor pris på! 🙂 En varm klem tilbake! <3

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.