Straks første søndag i advent.

1

I morgen når vi våkner er det plutselig første søndag i advent – det kom jammen meg fort! Jeg er ikke akkurat så godt forberedt – men har i alle fall fått dekorert adventslysene! 

img_9266.jpg

Når jeg enda har september-følelse, virker det nærmest merkelig å finne frem adventskassen, dekorere adventslys og pynte i huset. 🙂

Men samtidig er det en hyggelig tid foran oss. En tid hvor fokuset er på familie, venner og å ha det fint og koselig sammen. Et avbrekk fra hverdagens strev, med tradisjoner og fellesskap i fokus. Det er i alle fall noe av den betydningen denne tiden har for meg.

Jeg ligger laaaangt etter med planlegging og gjennomføring når det gjelder både adventsstake, julekalender, for ikke å snakke om julegaver.. Men jeg får tro det blir på et vis, og om kreftene ikke strekker til så får heller noen få en nyttårsgave. 🙂

I kveld er jeg takknemlig for at familien er samlet i helga, og at vi skal få være sammen og tenne det første adventslyset i morgen – jeg tror det blir til en adventslunsj, siden Bonusbarnet har så mange planer at hun neppe er her til middag, men vi får se. 🙂 Uansett er det fint å kunne gjøre det sammen.

Nå har hun jo blitt så stor at hun hjelper til med pynting og ordning også. Det å kunne dele våre tradisjoner, snakke sammen om hvorfor vi gjør det slik, hvor den og den juletingen kommer fra, fortelle litt fra «da jeg var ung» og om min slekt – jeg synes det er veldig fint. Det er på denne tiden av året jeg virkelig kjenner på familiefølelsen. Den trygge, gode følelsen av å høre til, av å ha flotte mennesker jeg er glad i rundt meg, av at vi er et fellesskap som er den gode basen i livet.

Det blir nok litt ekstra fokus på slikt for meg som er hjemme hele tiden – det betyr veldig mye for meg at mine kjære har det bra og at vi klarer å skape gode stunder sammen.

Samtidig sender jeg en varm tanke til alle de jeg vet strever i denne tiden og som ikke synes det er noe ok i det hele tatt. Jeg skulle så inderlig ønske at det ikke var slik… ?

Uansett vil jeg ønske alle mine nettvenner og følgere en riktig god første adventshelg! Jeg håper virkelig at det vil være noe godt og fint for alle denne helgen – uansett hvordan dere tilbringer den. 

hjertet

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.