«Uma bica, por favor!»

0

Det er ingen tvil, kaffen i Portugal er den beste jeg noensinne har smakt! 😀 

Faktisk har jeg tenkt på og husket dette siden jeg besøkte Portugal for 12 år siden. Hoi, det er lenge. Veldig lenge.

Men kaffen var like deilig i år. 🙂

2016-08-08 17.21.12 HDR

De kaller den en «bica» – og det er en liten kopp kaffe som ligner på espresso, men som har en ganske annerledes smak. Noen kaller den vel også espresso, eller expresso som jeg faktisk så et sted.

Jeg synes den er rundere og ikke så «brent» som italiensk eller spansk espresso er. Den har en litt fyldigere konsistens, og er helt nydelig med litt sukker i.

En liten bica må til etter et måltid, selvfølgelig sammen med desserten eller når man smaker på noen av de mange gode bakverkene

Mange ganger spurte jeg meg selv – Hvorfor er kaffen her i Portugal så ekstremt god?? På bloggen «Anita’s Feast» leste jeg litt om bakgrunnen for kaffetradisjonene i Portugal.

Det ville kanskje vært litt overdådig, men jeg har litt lyst til å spore opp et firma som kan selge meg en skikkelig espressomaskin og de samme kaffebønnene som blir brukt til å lage denne kaffe-delikatessen. 🙂

Kakene på bildet heter «Pastéis de Belém» – de får du på den velkjente kafeen «Pastéis de Belém» i Lisboa. Det er noen nydelige kaker av butterdeig fylt med en slags eggekrem og på den historiske kaféen serveres de varme. Med et dryss av kanel blir de ekstra gode!

Disse kakene kalles også «Pastel de nata», og fås overalt i Portugal, men originalen må du til Belém i Lisboa for å smake. Riktignok har kaféen blitt en turistfelle uten like, og folk står i kø for å komme inn i høysesongen. Jeg mener det likevel er verdt en tur, ikke bare for å få med seg bakverket og kaffen, men for å ta en titt på det flotte, flislagte lokalet.

pasteis-de-belem-cafe

Bilde fra lisbonlux.com

Ikke la deg avskrekke om det er kø på utsiden – mange kommer for å kjøpe bakverk som take away. Det er utrolig mange sitteplasser inne, men på de aller travleste tidene (som midt på dagen i august), må du regne med å vente litt.

Hvis du ikke vil sitte inne, er det fint å ta med seg noe godt fra bakeriet og slå seg ned i parken rett på andre siden av gaten.

pasteis-de-belem

Jeg håper jeg kan reise tilbake til Portugal og Lisboa igjen en gang – det er et veldig flott land og Lisboa er en historisk og spennende by med masse å se og gjøre!

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.