Power-diktet mitt har kommet! :-)

0

Jeg bestilte en bursdagsgave til meg selv, og i går klarte jeg endelig å få hentet det på postkontoret. 

Photo 12.06.2016, 14.17.19

Bursdagsgaven til meg selv er en innrammet utgave av et dikt i tegneserieform. (Kjøpt her.) Diktet heter My spirit is a roaring sea. Det er skrevet av Gavin Aung Than, og du kan se det på siden Zen Pencils.  Jeg anbefaler virkelig å lese det der første gang, for det er et intenst dikt med kraftfulle illustrasjoner. 

For meg ble dette et «power-dikt», en tekst jeg kommer tilbake til igjen og igjen og som jeg føler gir meg styrke og mot til å kjempe videre når livet er tøft. Alle burde ha en slik tekst, enten det er et dikt, en sang eller noe annet. Jeg kan nesten ikke lese det uten å få en klump i halsen og tårer i øynene, så sterkt virker det på meg.

Og det får meg til å føle meg som den lille krigeren.

Derfor ønsker jeg å finne plass til dette et sted jeg kan se det når jeg ligger i senga. Det er jo ofte da jeg trenger det mest, på de dagene jeg ligger der og ikke kommer meg noe sted og ofte kjemper med svært sterke smerter.

Så jeg gjentar: Gå inn på Zen Pencils nå og les diktet «My spirit is a roaring sea»! Gjør det! 

Det gjør seg absolutt aller best med illustrasjonen.

Men her er diktet, og jeg har uthevet noen av de linjene jeg liker best.

My spirit is a roaring sea

Gavin Aung Than

~

I’m born to ride the crashing wave…

…to conquer each challenge anew.

Ready to fight, forever brave…

…ready to face a foe like you. 

Out from the shadows you appear…

…and steal me from my sheltered home.

The day has come…

the day we fear

…now I must face you on my own.

You have me now…

…you didn’t ask.

Lust and greed your only reason.

But all that strength is just a mask

Stripped away…

…I see you, demon. 

Your stench, your breath…

…your icy touch…

…are not enough to close my eyes.

And through the pain…

…I know this much…

…I’ll never be your helpless prize.

So we begin our violent dance…

You have the rage…

…but no control…

Don’t you realize there is no chance…

…Against the thunder of my soul?

Beyond the darkness…

…into light…

… is a warrior breaking free. 

Did you think that I would not fight?

I had no doubt, I count on me.

Beyond my pain, beyond my fear, 

for no one will I bend a knee.

My heart is fire

my mind is clear…

…my spirit is a roaring sea.

2016-06-12 14.17.26

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.