Siste krokus i «geriljahagen»

5

Krokus Vår 2016

Det er en flott krokus, ikke sant? 🙂

Dessverre er det også siste gang jeg får gleden av å se noe blomstrende og grønt utenfor inngangsdøren vår.

Høsten 2012 tok jeg mot til meg og gikk ut og geriljahaget litt, som jeg skrev om her.

Saken er at vi har en liten, grønn flekk utenfor bygården vi bor i. Der står det også et flott, stort tre. Denne lille grønne biten er ofte det eneste grønne jeg ser av «natur» på vei mellom huset og apoteket, en gang i uka eller sjeldnere.

Vår lille, grønne flekk med treet.

Så her var det jeg en høst plantet masse løker, blant annet krokus i en ring rundt treet. Det ble ikke den helt store suksessen, den skrinne, leiraktige jorda i skyggen har ikke gitt de beste betingelsene for alle løkene jeg satte ned. Men noe har det jo blitt, og siden jeg har lært meg å virkelig sette pris på de små ting, så har de få krokusene utenfor her vært et glimt av glede for meg uansett.

Men det setter kommunen en stopper for nå! 🙁

Her skal alt vekk! Treet skal hogges ned, og den grønne flekken skal fjernes og her skal det asfalteres! For de vil ha et større bysykkelstativ. Det ligger i dag et bysykkelstativ bak den reklameplakaten dere ser på bildet, men det vil de utvide. Og da skal de visst virkelig ta i, jeg lurer på hvor stort det nye sykkelstativet deres egentlig skal være!

Jeg er så absolutt for sykkel som fremkomstmiddel og bysykkel-ordningen vi har. Det er en utmerket ordning. Men det er veldig kjipt at de må fjerne den ene, lille grønne flekken i området. Sameiet har selvfølgelig klaget, og lagt frem alternative forslag som både ville bevart grøntområdet samt utvidet sykkelstativet. Sameiet har ikke blitt hørt, og nå skal det vekk.

Og vi ender opp med en asfaltert plass, og en liten stripe på ca. 2,5 meter foran inngangsdøren der trafikken med fotgjengere og syklister fra 3 gater møtes og strømmer på. Det er spesielt hektisk om morgenen og ved arbeidsdagens slutt, og allerede har det vært flere nesten-ulykker der syklister har kommet rasende og holdt på å kjøre ned barn og kræsje med barnevogner og folk på krykker. Ikke praktisk, ikke sikkert.

Selv om det er behov for flere bysykler, er det utrolig synd at man ikke kan finne andre løsninger enn å fjerne den ene grønne flekken med det flotte treet i nabolaget. 

Så det gjør meg litt trist for tiden, faktisk.

Jeg skulle gjerne ha fortsatt geriljahagingen min jeg. Her kunne man jo faktisk ha kjørt på et par lass med jord og plantet og gjort det fint, men neida. Mer asfalt. Det er jo ikke som om vi har nok av det..

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. Jeg synes det er ekstra kjipt at Sameiet ikke blir hørt når de faktisk har kommet med forslag som også ville ha gitt flere sykkelplasser. Grrr!

    • Ja, virkelig!

      Det er jo sendt inn klage og anket på kommunens vedtak. Men de har likevel rett til å påbegynne arbeidet, og OM sameiets anke får medhold, så må kommunen _tilbakestille_ området.

      Men hvordan kan man «tilbakestille» et stort tre man har hugget ned da?!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.