Søk om støtte til forskning på ME. 

0

ME-Forskning er en del av ME-foreningen, og samler inn og fordeler midler til medisinsk forskning på ME.Vi støtter norske forskningsprosjekter som kan lede til at man øker forståelsen av ME og på sikt finner effektiv behandling.

Vi ønsker 3 typer søknader velkommen:

– Fullfinansiering gjennom Extrastiftelsen

– Samfinansiering gjennom Extrastiftelsen og tilleggsstøtte fra ME-Forskning

– Støtte kun fra ME-forskning

Det er nå mye forskning å ta utgangspunkt i. Det er funnet unormale cytokinverdier i blod og spinalvæske, når ME-pasienter sorteres etter hvor lenge de har vært syke. Det er også funnet redusert blodgjennomstrømming i hjernen, ortostatisk intoleranse, endotheliel- og mitokondriedysfunksjon, forhøyet laktat i serum, forhøyede verdier av antistoffer mot reseptorer bl.a. i sentralnervesystemet, at DNA-varianter i mitokondriene korrelerer med symptomer, samt unormale verdier av en rekke forskjellige immunceller.

Les mer på ME-forskning sine sider.

img_6635

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.