Påskeaften 2016

0

img_6615-1

Først gikk Fruen ut for å handle inn noen små nødvendigheter til Påskeaften. Selvfølgelig med påskeskjerfet på. 😉 

Det er fra Missoni – og ja, jeg har dilla på Missoni-skjerf. Noen har kanskje lagt merke til det.
Da jeg fant en knall gul murvegg måtte jeg bare stille meg opp og ta en selfie. 😀 Så kan de som synes jeg er så veldig matchy-matchy få le litt av det da vettu. 😉

Med en sliten, overarbeidet mann og en relativt utmattet ME-pasient passer det helt perfekt med en rolig Påskeaften. Likevel – én tradisjon  vi ha – det skal være lammemiddag!

Ingen fancy borddekking denne gangen, men bittelitt pynt måtte jeg unne meg.

Photo 26.03.2016, 14.36.55

Photo 26.03.2016, 15.07.02

Lys og blomster må det være! Nå har vi masse blomster her hjemme, men jeg kjøpte likevel et par buketter tulipaner i går – det hører liksom til våren og påsken.

Påskeliljene har strukket seg slik de gjør når man ikke husker å sette dem kjølig om natten, men enda er det noen friske, gule nydeligheter som sprer påskeglede.

Photo 26.03.2016, 15.07.22

Og så til det viktigste – MATEN! 😀

Jeg er så heldig at jeg har en mann som både er glad i og flink til å lage mat. Ellers hadde det blitt knapt med gode middager her kan jeg si. Så jeg er overlykkelig for at han trår til når det er høytider, helger og noen andre ganger med sine timer på kjøkkenet.

Mange spiser jo lammelår i påsken, her valgte vi å gå for en lammestek. Ikke minst fordi den kan vi lage sous vide. Den gikk i vannbad med vår Sansaire, og etterpå ble den gnidd inn med en krydderblanding og stekt.

Photo 26.03.2016, 15.00.23

Jeg vet at jeg kommer til å få spørsmål om oppskrifter her! 😀 La meg først si at siden det er mannen som lager maten, så har jeg dessverre ingen oppskrift til dere. Men vi fikk et spørsmål på Facebook i går om sous vide-tider, og da svarte mannen følgende:

«Til en stek på ca. 1,2 kg. Jeg brukte følgende: 57 grader i 2 timer. 59 grader 30 min. Hvile i posen 30 minutter, tok av strømpa den lå i og brunte den i panne med rosmarin og en egen rub jeg laget av salt, koriander, salvie, rosmarin, pepper og hvitløkspulver.»

Til steken ble det servert følgende tilbehør:

Photo 26.03.2016, 15.06.48

Pannestekte asparges med mannens kryddersmør – inkludert sprøstekte baconbiter om jeg ikke tar helt feil.

Myntegelé.

Photo 26.03.2016, 15.07.31

Hasselbackpoteter med kryddersmør og revet parmesan.

Photo 26.03.2016, 15.09.42

Og så kom steika på bordet!
Som dere ser – med sous vide blir kjøttet likt varmet hele veien, ingen «grå kant» ytterst. Kun den deilige stekeskorpa fra den korte tiden i panna. (Og en runde med flammekasteren!)

Photo 26.03.2016, 15.15.06

Jeg kan med hånda på hjertet si at dette er det beste lammekjøttet jeg noen sinne har smakt! År for år perfeksjonerer han sine kokkekunster og jeg blir bare mer og mer imponert. 😀

Photo 26.03.2016, 15.10.52

Jeg tok ikke bilde av sausen. Den er jo bare brun uansett, MEN – sausen var helt nyyyyydelig.

Jeg har overtalt mannen til at vi MÅ spise restene til middag i dag – på akkurat samme måte som i går. Han hadde en barbarisk idé om at vi skulle skjære opp resten av steika til pålegg. 😮 Det blir altså ikke aktuelt.

Husfruen skal ha lammestek med deilig saus og hasselbackpoteter i dag også. 😀 Rett og slett!!

Etter et slikt måltid ble det stille i heimen gitt – vi var for mette og salige til å snakke eller gjøre noe.

Utpå kvelden dro mannen ut på Inferno-festival her i Oslo. Han om det. Metal-musikk og blinkende lys holder jeg meg langt unna gitt.

Derimot var det godteri igjen i påskeegget, og jeg har et nytt spill – Tom Clancy’s Division – som er kjempebra, så det ble en fin dag og kveld på alle mulige måter.

PS: Jeg kunne ha fortalt dere om Påskeaften Del 3, etter at mørket hadde senket seg og jeg begynte å bli sentimental om familie og fortid og hvor mye jeg savner det. Men jeg skal la være å utbrodere noe om det, så kan maten og kosen sammen få stå i fokus for denne gang. ♡

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.