Her er artikkelen fra Kamille!

0

Jeg lovte jo å legge ut artikkelen fra Kamille der Heidi og jeg ble intervjuet om langtidssykdom, ME, stigma og NAV. 

Men så skjedde dette med bloggen da vet dere, og så ble det på en måte glemt. Men NÅ kommer det. 🙂

Hvis du ikke vet hva jeg snakker om kan du følge denne linken: Kamille. Da vil du få opp alle innleggene jeg har skrevet om denne saken.

Kamille Cover Heidi Sol

Reportasjen ble publisert i Kamille 22. februar 2016. Med flotte Heidi på coveret! «Du kan ikke se hva som feiler Heidi»… En god introduksjon til «usynlige» lidelser, for hun ser jo virkelig ikke syk ut her!

Følg Heidi på hennes blogg her! 

Reportasjen i Kamille: Last ned som PDF.

Alt vi ikke ser - Kamille

Reportasjen i Kamille: «Alt vi ikke ser»

Tenk at vi fikk hele 6 sider i bladet til å fortelle vår historie! Det synes jeg er stort. Jeg har sagt det før, men må si det igjen: Jeg synes journalist Tine Cecilia Holm gjorde en kjempejobb med intervjuene og reportasjen. Det ble virkelig en riktig fremstilling av hvordan det er. Hun har også blogget om dette på sin blogg Helse-Tine.

For meg var kanskje det tøffeste å se på trykk dette:

Skill deg fra din syke kone

Det trenger vel egentlig ingen utdypende kommentarer….

Jeg tillater meg også å legge ut den gode lederen fra bladet, som redaktør Madeleine Strand har skrevet. Last ned som PDF.leder kamille 22 02 2016

Hun skriver så flott:

«Nå vil vi i Kamille hjelpe henne å åpne øynene til dere lesere. Vi vil endre holdningene våre overfor langtidssykmeldte.»

«Heidi har vist meg hvor vonde og sårende lite gjennomtenkte kommentarer kan være. Nå må vi våkne! Det er ikke de langtidssykmeldte som bør bli bedt om å «ta seg sammen», det er oss.»

Å lese slike ord fra noen som er frisk og har påvirkningsmakt som redaktør er sterkt, godt og rørende. ❤ Jeg kan ikke få takket Madeleine nok for at hun tok tak i dette temaet. Og hvis du enda ikke har sett innslaget fra God Morgen Norge der Madeleine og jeg var, så se det her!

Hun har også blogget om intervjuet, med tittelen: «Vi ser Cathrine!»Der sier hun blant annet:

«Modige Cathrine var med meg på God morgen, Norge på TV2, i forbindelse med Kamilles sak om holdningene mot langtidssykemeldte og kronikken i VG. Klokken altfortidlig møtte hun opp i studioet på Karl Johan, vel vitende om at hun kom til å ligge i sengen de neste 48 timene – for Cathrine har ME. Kalkulert risiko, kalte hun det. En sterk dame med engasjement, kaller jeg det! Og jeg er ganske sikker på at Cathrines ord nådde ut til mange, og at hennes innsats var verdt det!»

(Jeg endte faktisk med å bli liggende i mørket i over en uke, men det er nå så…)

Nå har jeg blogget så mye om denne saken at folk tror vel jeg er veldig PR-kåt, men det er altså ikke tilfelle. 😉 Jeg vil svært gjerne ha ut budskapet som Madeleine og Kamille fikk tatt opp med denne saken, og det er en sak jeg har «kjempet for» lenge, blant annet på denne bloggen.

For meg så ble hele denne prosessen med intervjuet, fotoshooten (som jeg MÅ skrive mer om), reportasjen, intervju på God Morgen Norge og TV2 Nyhetskanalen en veldig positiv boost. Det gav meg et løft, det tok livet av noen tanker om verdiløshet som hadde surret rundt i hodet mitt en stund, og det gav meg ikke minst overveldende respons fra venner, kjente og andre som fulgte saken.

Håper at dere leser artikkelen, lederen og kronikken i VG, hvis dere ikke har gjort det allerede. På forhånd tusen takk!

Hjertet

~SerendipityCat~

Jeg vil si som Kamille

 ~ Du er god nok som du er! ~

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.