Anbefaling: Restaurant Hanami ?

2

img_6556-1

I går fikk jeg realisert et ønske om å besøke en restaurant jeg har hatt i kikkerten en stund – Hanami på Tjuvholmen. 

Det var utrolig hyggelig at vi kunne få til en påskedate. Min kjære har hatt en veldig hektisk periode med mye jobbing, og å få disse påskedagene sammen er gull verdt.

For meg som er stort sett bare hjemme, er det å gå ut og spise blitt enda mer stas enn før.

Jeg hadde høye forventninger til Hanami etter å ha lest gode anmeldelser, og fikk virkelig innfridd disse.

Hanami inne

Hanami holder til i lekre og stilfulle lokaler på Tjuvholmen 1, perfekt plassert på enden av stripa med restauranter og med en uteservering som må være en drøm om sommeren.

Her er ingenting prangende eller forstyrrende, interiøret er holdt i duse, avdempede farger og gir en behagelig atmosfære. Vi fikk bord ved vinduet med utsikt til kanalen og Kongeskipet Norge. Vi hadde valgt en tidlig bortsetting, og her bør du bestille bord på forhånd. Vår hyggelige engelsktalende servitør var hjelpsom og effektiv, og vi kunne begynne å studere den rikholdige menyen og drinkmenyen.

På Hanami serverer de japansk fusion mat, og menyen inneholder en kombinasjon av japansk robatayaki (grillmetode), Izakaya (japansk «tapas») og sushi. Konseptet går ut på at man bestiller flere små retter til bordet, noe vi synes er veldig hyggelig, da det gir en ekstra touch å kunne dele, smake og diskutere det man får servert.

Vi begynte med noe sashimi, og gikk begge for yellowtail tunfisk. Min yellowtail og kaviar med orientalsk salsa ble lekkert servert, og smaken var himmelsk. Virkelig god tunfisk, med sprø garnityr på toppen som passet godt til den litt syrligere sausen med litt sterk smak. Som min kjære sa, «vi kunne godt bare tatt et par fat til med slike, så hadde jeg vært fornøyd!» 🙂 Med et glass musserende til var dette så godt at jeg får lengsel i magen og munnen bare av å tenke på det…. Mer, mer! ♥

Men det var så mye annet å utforske på menyen, at vi kunne jo ikke stoppe der. Vi gikk videre med en rekke Izakaya-småretter som vi kunne dele.

Den første retten som kom på bordet var Tataki av okse med ingefær- og sjalottløkdressing. Dette var noen skikkelige godbiter. Det deilige kjøttet utfylles av noe søtt i midten og knasende grønt på toppen, og fatet er tomt før vi rekker å si nam to ganger.

Hanami - Tataki av okse

Softshell krabbe med chilimajones er neste rett, men denne slo dessverre ikke an hos oss. Selv om retten i seg selv er god med tempurakrabbe og god chilismak på majonesen har vi glemt at ingen av oss egentlig er noe glad i softshell-krabber – det blir litt for «mushy» smak på en måte. Jaja, så får vi huske det til neste gang, det er i alle fall ikke restaurantens feil når vi bestiller i hytt og pine. 😉

Photo 24.03.2016, 16.37.08

Men etter krabben kommer det to fat på bordet, og begge er store vinnere!

Pannestekt vaktelbryst, konfitert lår, teriyakisirup, hasselnøtter, grønt eple, enoki og syltet shimeji høres komplisert ut, og ser fancy ut med skum og greier, men er rett og slett delish. Vaktel er godt! Jeg likte også de små, brune soppene og nøttene i sausen nederst på fatet veldig godt – salt og deilig smak! Sprø garnityr på toppen var også godt, men ikke like spennende som selve kjøttet – spesielt vaktelbrystene var perfekt stekt med rosa innside og sprø skorpe.

Photo 24.03.2016, 16.48.20

Nå burde vi nesten ha roet ned tempoet litt, men dette var så godt at vi klarte ikke å vente. For ved siden av vaktelfatet kom det også pannestekt andebryst med grillede pærer, andelever og jasminblomster.

Hanami - Andebryst og pærer

Her ble det nesten kamp om bitene av det perfekt stekte andebrystet med sprøtt skinn og deilige pærer til. Den frysetørrede andeleveren var ikke så spennende egentlig, men denne retten var et av høydepunktene – virkelig!

Deretter fulgte en siste rett som jeg dessverre glemte å ta bilde av: Wagyu, Toro, Avruga miniburger. Tenk deg en liten burger med mykt brioche-brød, kjøttet har så mektig og god smak at det fyller heller munnen, og i tillegg en skive lekker tunfisk og kaviar på toppen….. Jeg hadde vært så dum at jeg sa at jeg ikke trengte en slik, neida, den skulle min kjære få ha. Hahahha, DER tok jeg feil!!

Jeg måtte snike meg til et par biter av den ja! 😀 Og vi fikk lyst til å komme tilbake en gang og bare bestille et stort fat med masse miniburgere med waguy. Kanskje vi gjør det til sommeren. 😀

Vi hadde altså 5 småretter på deling etter sashimien, og det skulle vise seg å holde i massevis for oss to. Det gikk ganske kjapt også, de kokkene jobbet virkelig raskt og maten kom perfekt timet på bordet.

Likevel ville vi avslutte med kaffe og noe søtt – rett og slett fordi vi måtte smake på dessertkartet, og litt fordi vi var begynt å bli søvnige av all den deilige maten. 😉

Servitørens anbefaling var Valrhona-kjeks med “stratos”, melkesjokolademousse, appelsinsorbet og hvitt sjokoladepulver. Mannen gikk for den, og fikk en spennende kreasjon på bordet. 

Hanami - Valrhona dessert

Ja, det lange, brune der er faktisk sjokolade som er trukket ut til en slags «kjeks» – papirtynn og sprø og veldig, veldig god. Jeg ser sjelden min kjære spise desserter, men denne gikk unna og var tydeligvis veldig god, for han gav knapt nok lyd fra seg mens skjea føk mellom fat og munn! 🙂

Legg også merke til at alle rettene ble servert på forskjellige, lekre fat og skåler. Det gav matopplevelsen en ekstra god touch.

Til meg selv bestilte jeg en Pasjonsfrukt- og yoghurtsorbet med lakrisskum. Det holder å si pasjonsfrukt så er jeg solgt jeg altså. 

Hanami - Pasjonsfrukt dessert

Deilig, deilig, deilig. 🙂 Og se – det er blomster på!

God kaffe hadde de også.

Faktisk så minnet maten på Hanami meg om den asiatiske fusion-restauranten vi spiste på da vi var på bryllupsreise på Hilton Iru Fushi i Maldivene, og det er ingen dårlig restaurant å bli sammenlignet med!

Konklusjon: Vi hadde en gastronomisk meget god opplevelse på Hanami, og gleder oss allerede til å dra tilbake!

Billig er det jo ikke her – men du får kvalitet for pengene. (Priser kan ses i menyen.)

Med den maten, hyggelig atmosfære og topp service kan jeg ikke annet enn å virkelig anbefale dette stedet videre. Enten du skal på date, feire noe, ta med kunder ut på middag eller kose deg i sommersola – prøv Hanami.

Jeg ser for meg bursdagsdate der i sommer i alle fall… 😉

Har du spist på Hanami? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet!
Kanskje du har tips til restauranter du synes jeg burde prøve? Eller til og med vil invitere meg til din restaurant? 🙂 Hører gjerne fra deg da også, enten du vil legge igjen en kommentar eller ta kontakt på annet vis.

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Å herregud, det så nydelig ut! Et sted jeg har drømt om å besøke (det blir nok med drømmen), men fikk nesten følelsen av å ha vært der en tur sammen med dere nå.

    Ønsker deg rolige & gode påskedager ❤

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.