Oi… ja, forresten. JEG SKAL PÅ TV! :-O

14
Foto: Julie Christine Krøvel www.prinsessenavfrogner.no Fra fotoshoot til Kamille .

Syk, men fortsatt sterk i trappeoppgangen vår. Foto: Julie Christine Krøvel.  www.prinsessenavfrogner.no Fra fotoshoot til Kamille .

Oi… ja, forresten. JEG SKAL PÅ TV! :-O

 
GMN_hovedlogo_skygge
Jeg har sagt JA til å stille opp på GOD MORGEN NORGE, på mandags morgen! 😮 Skal da snakke om saken i Kamille, sammen med redaktøren for bladet, Madeleine Strand.
Programmet sendes fra kl. 06.55, men jeg _tror_ vi kommer på lufta rett før 07. Så sendes det vel i reprise kl. 10. TV-guiden er ikke HELT min styrke, håper innslaget kommer på nett også. Jeg legger i alle fall ut det jeg finner! 🙂 Selv vil jeg jo gjerne få spart klippet til arkivet.
 
Tema vil være det å falle utenfor arbeidslivet pga sykdom, fordommer og stigma knyttet til langtidssykdom, «å NAVE» med mer.  (Det er altså en mer generell sak, og ikke en ren ME-sak, så håper folk ikke har for høye forventninger til hva jeg klarer å få sagt om ME-saken.)
Jeg har ikke tenkt å legge noe i mellom når jeg forteller om folks uttalelser om meg som langtidssyk! Ei heller om hva jeg mener om et samfunn der folk skal skamme seg over å bli syke.
 
tv2 nyhetskanalen
Om beina holder raser vi videre til TV2 NYHETSKANALEN rett etterpå!
Der skal det være debatt med redaktøren, leder for allmennlegeforeningen Petter Brelin og … meg. Hehe.
 
Det kommer også en kronikk i VG om dette temaet på mandag, skrevet av Madeleine Strand. 
 
Noe sier meg at mandag blir en VELDIG spennende og intens dag! 😀 Jeg gleder meg faktisk, selv om jeg nå virkelig må mobilisere alt jeg har av krefter – men det er det verdt for å gi en stemme til en så viktig sak!
 
Vi har redaktør Madeleine å takke for at hun setter fokus på dette. Som hun skriver i sin leder i bladet: 

«Nå vil vi i Kamille hjelpe henne å åpne øynene til dere lesere. Vi vil endre holdningene våre overfor langtidssykmeldte.»

Et imponerende engasjement, og en sak jeg (og mange andre!) har kjempet for i mange år. Ofte som pasientaktivister på sengekanten – noen ganger til spott og spe fra både fjern og nær, andre ganger med støtte og oppbacking, for det meste litt av begge deler. Nå takker jeg et av Norges største magasiner for å kaste seg inn i denne kampen – på de langtidssykes side!!

 

* LES en av mine topp-poster: Velkommen til livet som langtidssyk!*

 

Jeg er meget takknemlig for at jeg har fått lov til å bli med på denne prosessen, som blir mye større og viktigere enn jeg hadde trodd da jeg stilte til intervju før jul.
Flotte Heidi som har både fibromyalgi og ME har fått æren av å pryde selveste coveret på denne utgaven av Kamille! ME-syke er ikke bortgjemt her i alle fall! 😀 (Heidi blogger også!)
kamilleforside-377x500
Sosiale medier er så herlig! Journalist Tine Cecilia Holm har nå også blogget på Helsetine.no om intervjuet vi gjorde til Kamille som kommer på mandag. <3 Flott post som jeg ble takknemlig og glad av å lese!
«Jeg kan bare håpe med denne artikkelen at folk får mer respekt for ME-syke, at Nav gjør det lettere å bli trodd og vinne frem. Mest av alt håper jeg at det snart finnes en kur som kan gjøre denne flotte jenta frisk eller  friskere. Hun er glad i å være ute, glad i natur, og jeg unner henne å få mye mer ut av livet. Samtidig er det godt å vite at hun har forsonet seg med situasjonen og at hun er takknemlig for at hun når dette først skulle skje bor i Norge, hvor det finnes trygderettigheter og hvor vi blir ivaretatt når vi blir syke. :)» (Les mer!)

Det her er noe av det morsomme med sosiale medier – allerede før bladet er i salg, har både journalist og intervjuobjekt blogget om sine opplevelser med å bygge denne saken. Det er litt meta, er det ikke? 😉 *mimrer til gamle metadebatter*

Jeg rir denne positive bølgen alt jeg makter, og håper at dere vil ønske meg LYKKE TIL på mandag!
Alt godt til deg som leser, og riktig god helg videre.
Share.

About Author

14 kommentarer

 1. Fantastisk!

  Jeg vet hva dette koster av krefter, i økte smerter, enda mere begrenset hverdag. <3
  Tusen, tusen takk for din fantastiske innsats.

  Programmet er satt på opptak, jeg gleder meg til å se.

 2. Eg heiar på deg! Flott artikkel i kamille! Gler meg til å sjå på GM!:) langtidssjuk med kroniske smerter og me sjølv..det slit på psyken og verdigheten..

 3. Dette var sååå bra! Du hadde tanken klart for deg og fikk fram poengene tydelig og godt! Viktig og godt innlegg i debatten.

  Tusen takk for super innsats! (Og mindre viktig, men klærne og sminken var lekre).

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.