Takknemlighet

2

Nok en tidlig morgen (altså, klokka var 04 da jeg begynte å skrive dette….) sitter jeg her inntullet i varmeteppet mitt, og huset er stille. Bare lysene fra juletreet er på, og jeg gløtter bort på den glinsende pynten. Av og til kjenner jeg et snev av lukt fra juletreet – dét er stemning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mormors gamle sølvlysestake som hun fikk til sin konfirmasjon pyntet julebordet, med mammas broderte hjerteduk. <3

Vi har feiret julen her hjemme med bonusbarnet, og det har vært rolig, fint og veldig koselig. På julaften ble vi sittende og snakke litt om takknemlighet. Tiden har gått så fort, og plutselig har vi en reflektert, ung dame i huset, ikke et lite barn lenger.

Vi snakket om hvor takknemlige vi må være for alt vi har, og alt vi kan gjøre. Fordi det er mange, mange som ikke har de samme mulighetene, og som ikke kan ha det godt i jula. Jeg tror vi alle tre følte på at vi virkelig er priviligerte, der vi satt der mette, glade og med masse gaver rundt oss.

Denne følelsen av takknemlighet har hengt ved meg hele julen, og jeg kan legge til flere ting jeg er takknemlig for….

  • At jeg har en familie – både her i Oslo, og i Trondheim. <3
  • At vi har et hjem som er vårt – og som tross alt er den trygge basen hvor vi kan senke skuldrene og hente nye krefter, hvor vi kan være sammen og gjøre hyggelige ting.
  • At vi har mulighet til å spise det vi vil, når vi vil. Det er litt for lett å ta det for gitt, men det skal vi ikke.
  • At jeg har en mann som både er flink til og glad i å lage mat – og som år etter år bruker timesvis på kjøkkenet og serverer nydelig julemat – medisterkakene i år var rett og slett himmelske, og sprø svor har vi knaska som snacks! 😉

2015-12-24 18.09.41 HDR

Takknemlighet for at det finnes et gyldent bær der ute i naturen som heter multer, og som noen har gått og plukket med seg og solgt slik at jeg kunne putte et beger av det i handlekurven og ha multekrem på julaften slik vi alltid hadde hjemme i julen i Trondheim. 😀

Takknemlighet for at jeg klarte å steke krumkaker i år!

Krumkaker

Ser du, mormor? Jeg fikk til blondekanten på krumkakene, slik du alltid snakket om. <3 Åh, som jeg så gjerne skulle ha hatt deg her…. Men jeg er takknemlig for at jeg fikk ha den beste mormoren. <3

Ja, for julen har også vært en tid hvor jeg har kjent på mye savn etter de som har gått bort. <3 Og savn etter min kjære mamma, som jeg også så gjerne skulle ha hatt sammen med oss i julen. Det blir bare litt for vanskelig å samle familie fra to byer til julefeiring når vi hindres av sykdom både her og der. Men jeg er takknemlig for at jeg har dem, og ikke minst er jeg takknemlig for at min kjære bror nok en gang ordnet julefeiring for mamma når hun ikke kan det selv lenger. <3

(Jada, det blir mye hjerter. Jeg er litt nostalgisk og sentimental i jula – det er bare sånn. 😉 )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takknemlig for alle gode minner som strømmet på mens jeg satt her og pakket opp all julepynten. Slik som denne snømannen som har eksistert i mine juleminner så lenge jeg kan huske – den stod alltid på TVen, men det er jo ikke så veldig praktisk lenger med disse flatskjermene. 😉

Vi har definitivt ikke en minimalistisk, stilren designjul her hjemme. 😀 Det er fint det også, men for meg er det mye viktigere med de tingene som jeg husker fra min barndom, ting jeg har arvet av mormor og fått av mamma – det blir ikke jul uten!

Så er jeg takknemlig for at jeg også har muligheten til å legge til noe nytt også – her representert ved papirkunst av Karen Bit Vejle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er takknemlig for at vi har våre tradisjoner – våre helt egne tradisjoner som er en del av oss. Jeg blir oppriktig glad når bonusbarnet spør om «skal vi gjøre x i år også?», for da skjønner jeg at vi har klart å skape noe sammen som gir glede. Og jeg blir helt varm og rørt når min kjære sier at han virkelig har hatt en god jul. <3

DSC_0222

Takknemlig for at vi kan putte pakker under treet, og glede hverandre med både stort og smått. Takknemlig for alle de flotte menneskene jeg kjenner som har sendt meg julekort som har fått meg til å le, bli rørt og smile. (Kortene står selvfølgelig fremme slik at jeg kan gå og se på dem og lese litt her og der innimellom.) Takknemlig for alle gode folk som har sendt meg julegaver, og også for de jeg vet ønsket å gjøre det, men er for syke til å få det til – tanken teller faktisk. <3

Takknemlig er jeg også for at på tross av lite krefter og mye smerter, så har jeg klart å gjennomføre julefeiringen så langt. (Med mye vilje, og en del espresso og RedBull!) Innimellom har jeg helt sikkert ikke virket hverken glad eller takknemlig. Innimellom har jeg vært sur, innadvendt og vanskelig å ha med å gjøre. Det skal noe til å klare å være glad og sprudlende mens man revner av smerter dessverre. Men gleden er der likevel! Og jeg gir meg ikke!

Takknemlig for at jeg har et bonusbarn som roper «jeg gleder meg!!» når hun kommer for å feire jul hos oss, og som utbryter «dette var kjempegøy og koselig!!» da vi kom oss på kino sammen og fikk sett Star Wars!!! Bare DET er jeg utrolig takknemlig for – det er ikke hverdagskost for meg som er på kino kanskje én gang i året (og egentlig ikke det engang, forrige kinobesøk tror jeg var James Bond Skyfall….og det var jo i 2012…).

Takknemlig for at Star Wars The Force Awakens var en SÅ bra film, en skikkelig Star Wars-film, «back to basics», som vi følte det – en klassisk SW-film med alle de riktige folkene, ingrediensene – og det var ikke fritt for at jeg ble så rørt at jeg måtte få lommetørkle av mannen da barndomsheltene kom til syne på lerretet. <3

Jeg bruker ikke å legge ut bilder av familien (eller andre folk generelt) på bloggen, men i år skal jeg faktisk gjøre et unntak. Jeg har allerede i gledesrus og takknemlighet publisert det flere steder, så hvorfor ikke. De er familien min, og de er de aller beste i hele verden. <3

DSC_0284

Med ønske om en fortsatt god romjul fra meg. <3 Nå er den snart over, nå er det snart et nytt år som står foran oss – med nye eventyr og forhåpentligvis mye å være takknemlig for. I gode og onde dager. <3

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. For et nydelig innlegg, Cath! Jeg kan slenge med at jeg er takknemlig for deg 🙂 Fint å reflektere over hva en faktisk har. Jeg ønsker deg og dine en vel overstått jul og et godt nytt år!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.