Slik lager du flotte rosetter til julegavene!

3

Å pynte en julegave kan være veldig gøy, spesielt når man finner tips og triks til pyntingen! Denne posten viser deg hvordan du kan lage flotte rosetter til julegavene!

Du har kanskje sett før hvordan man lager en dobbel sløyfe, med en gaffel?

gaffel

Kilde: elitereaders.com

Vel, nå skal jeg vise deg hvordan du kan lage kjempeflotte rosetter ved hjelp av det samme prinsippet. 🙂

2015-12-13 12.33.14

Julegave med rosett.

Du trenger:

 • 4 pinner, f.eks. grillpinner
 • Teip (helst bred pakketeip)
 • Bånd. (Satengbånd, bomullsbånd eller andre typer myke bånd.)
 • Snor, hyssing, garn, tråd eller lignende.
 • Lim
 • Saks

Prinsippet er det samme som for den doble sløyfen laget på en gaffel – du skal veve på 4 pinner. Men noe er likevel annerledes. For vi bruker her en mye større «gaffel». Jeg vedder på at du ikke har en SÅ stor gaffel hjemme, så jeg skal vise deg hvordan vi lager en gaffel eller vev til rosetter.

Her ser dere trikset – jeg har rett og slett tatt 4 grillpinner og teipet dem fast til kanten av spisebordet med pakketeip! Hvis du ikke vil ha teip på bordet kan du selvfølgelig gjøre dette på kanten av en gammel pappeske eller lignende. Det viktige er at du får 4 «tagger» med god avstand i mellom. Her er det 3-4 cm.

(Du kan klikke på alle bildene for å se en større versjon.)

Så er det bare å begynne å veve. Begynn fra en av sidene og la det stikke ut en god lengde med bånd. Vev båndet frem og tilbake mellom pinnene. Du kan lage så mange rader du vil – jo flere rader, jo tettere og større blir rosetten. Du avslutter med at det stikker ut bånd på motsatt side av der du startet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deretter tar du en tråd (eller en bit garn, eller litt hyssing…) og binder rosetten sammen på midten. For at begge endene av tråden skal henge rett ned når du er ferdig, er det beste å knyte sammen rosetten med knuten på toppen og ikke på siden.

Så er det bare å løfte rosetten (forsiktig!) av pinnene og sørge for at tråden er knyttet stramt sammen.

Slik ser min rosett ut da.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her ser dere at tråden jeg har bundet rosetten (eller sløyfen, om du vil kalle den det) sammen med begge henger ned. Jeg lar tråden være ganske lang, for jeg skal feste pakkelappen i denne. Men som dere ser vender den ene enden av sløyfebåndet opp og den andre ned. Du kan la det være slik, så klart, men det er også veldig lett å brette den ene enden ned og feste den med lim.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bruker en liten limpistol fra Panduro – veldig kjekt å ha når man driver med slike ting. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her har jeg fått festet rosetten (eller sløyfen) på gaven. 🙂 Så er det bare å rette litt på båndet slik du vil ha det, kanskje lime ned endene om du vil at de skal ligge på en spesiell måte – og vips så har du en lekker dekorasjon! 🙂

Så er det bare å prøve seg frem med forskjellige typer bånd, antall rader og slikt. Jeg ble så ivrig etter å lage rosetter at jeg gikk tom for bånd og måtte ut og hamstre mer.

Håper dere likte denne lille veiledningen! 🙂

Fortsatt riktig god førjulstid til alle sammen! <3

Share.

About Author

3 kommentarer

 1. Jan P Langolf on

  Jeg har ikke prøvd enda men vær sikker på at det skal jeg gjøre- Det så kjempefint og enkelt ut.
  Ha en riktig gog jul og et godt nytt år

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.