I går ble jeg intervjuet

9

For en liten stund tilbake fikk jeg en intervjuforespørsel jeg valgte å takke ja til. 

Det er ikke ofte jeg sier ja til å stille opp på intervjuer, selv om jeg får noen forespørsler i ny og ne. For det første er det veldig krevende, og for det andre må det være et tema som passer meg og som jeg føler at jeg kan si noe om.

Denne gangen var det en helsejournalist som tok kontakt, hun skulle skrive en sak for bladet Kamille. Saken skulle handle om identitet og langtidssykdom. 

Det er et stort og spennende tema, men også ganske personlig å skulle bli intervjuet om. Det går jo helt inn på hvem man er, sykdom, selvfølelse osv. Likevel, jeg synes temaet er så interessant og viktig at jeg takket ja.

På forhånd spurte jeg noen medsyke om innspill. Jeg hadde jo mine egne tanker (og masse notater!), men flere kom med sine egne erfaringer og tanker som trigget nye ting i meg. Jeg er takknemlig for alle de som tok seg tid til det.

Jeg hadde også selvfølgelig funnet frem masse artikler og bøker, som jeg hadde tenkt å gjennomgå. Men så skjedde det som ofte skjer: Tiden strakk ikke til, jeg hadde for lite krefter og det var en del å gjøre her hjemme etter familiehelg før jeg kunne slippe folk inn i stua. Jeg tror likevel at jeg var greit forberedt, og det viktigste er jo at jeg fikk snakket om mine tanker rundt temaet.

Så i går kom helsejournalist Trine og fotograf Julie, og det ble et interessant intervju. Jeg snakket og snakket og var så oppgira at nå husker jeg nesten ikke hva jeg sa en gang! 😉 Journalisten fikk også med seg notatene mine, i tilfelle det var noe interessant der hun ville ha med i saken.

Vi hadde en lang fotoshoot i oppgangen vår, den er gammel og fin med flott lys fra stilige vinduer, og jeg tror det ble bra bilder, selv med en ME-forvirra «modell» som ikke er vant med hverken poseringer eller blitser og lys! 😉

Kjapt iPhone-bilde fra oppgangen vår jeg tok en dag.

Kjapt iPhone-bilde fra oppgangen vår jeg tok en dag.

Saken kommer i Kamille på nyåret, og det skal bli spennende å se den på trykk. Jeg har også lyst til å publisere notatene mine som et blogginnlegg, men det blir etter at bladet har vært i salg tenker jeg.

Jeg tenkte jeg skulle være litt meta og ta bilder av journalisten og fotografen, men i alt oppstyret så glemte jeg det helt.

Håper dere vil kjøpe bladet når det kommer, jeg lover å si fra når jeg vet nærmere når det skal stå på trykk! 🙂 

Har du lyst til å dele noen av dine egne erfaringer og tanker om identitet og langtidssykdom i kommentarfeltet, så er jeg takknemlig for det. 

Her er noen tidligere poster jeg har skrevet som er relevante for temaet:

Kvinne på Sofaen med Smerter

Velkommen til livet som langtidssyk. En slags guide. 

Alle. Alltid. Alt. // Jeg? Ingenting. Aldri.

Endring

Share.

About Author

9 kommentarer

  1. Tøft gjort å stille opp! Og håper du husket å be om sitatsjekk. Det blir spennende å se den saken på trykk.

  2. Takk for alt du bidrar med! Gler meg til å lese intervjuet 🙂 Synest du er så god å sette ord på korleis det er å vera langtidssjuk og spesielt korleis det er å leve med m.e
    Ynskjer deg ei god helg!

  3. Pingback: Intervju i Kamille - kommer i salg mandag 22. februar - ~SerendipityCat~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.