Gratulerer med farsdagen! 

0

        Bestefars gamle kaffekopp – et kjært stykke arvegods.

Det er ingen hemmelighet at jeg liker markeringer, feiringer og høytider ekstra godt. Litt nostalgisk er jeg også, dager som farsdag er en dag hvor jeg gjerne blir sittende med gode minner og tanker.

Som alltid går tankene mine til pappa og bestefar som ikke lever lenger. De er likevel med meg. I dag har jeg tenkt en del på hvor praktiske de begge var, en helt annen generasjon som bygde sine egne hus og var nesten sjølberga med mat under krigen, fikset og ordnet det meste. De lærte meg mye, både bestefar og pappa. Var ikke redd for å la små hender gripe om ei lita øks og prøve seg på hoggestabben. Jeg har hatt mye igjen for det.

I dag sender jeg varme tanker til alle fedre. Kjærligheten til sine barn er helt unik, og sterkere enn noe annet. 

En spesiell varm tanke går til de fedrene som gjerne skulle ha vært mer sammen med barnet sitt eller barna sine, men som av ulike grunner ikke får det. «Samværsfedrene». Barn har rett til å få tid med begge foreldrene, tid til å utvikle et godt og nært forhold, og dessverre er det fortsatt slik at det ofte er fedrene som taper når samlivet tar slutt. Det er trist at det i mange tilfeller er slik at både far og barn blir berøvet dyrebar tid, noe man ikke ser konsekvensene av før lenge etter at barnet eller barna har blitt voksne.

En annen varm tanke vil jeg sende ut i dag til dere som er bonusfedre eller stefedre også. Å være steforelder er en spesiell rolle, og jeg tror man må ha vært det selv for å skjønne de gledene og frustrasjonene som knytter seg til det. På farsdagen håper jeg at også bonusfedre blir gitt en oppmerksomhet og vist at de settes pris på.

For det er jo det en dag som farsdag og morsdag handler om – å vise at man virkelig verdsetter noen som omsorgsperson for barn og familie. Takknemlighet for det skal vi selvfølgelig gi uttrykk for ofte, men det skader absolutt ikke med en merkedag som bryter med hverdagens monotoni. Du trenger ikke være «offer for handelsstanden» for å være takknemlig og spre litt glede og heder.

Her hjemme har vi hatt en liten markering i dag med en koselig farsdagslunsj og en liten gave. Dessverre kunne ikke Lille Sprell være her i helga, men neste helg er det vår helg sammen igjen og da håper jeg at vi får litt god tid slik at vi virkelig får muligheten til å gjøre noe hyggelig sammen, finne roen og den gode stemningen. Kanskje kan vi ha en liten forsinket farsdagsmarkering da. 🙂 Jeg vet det har vært ønske om en tapasmiddag, DET hadde vært hyggelig å lage sammen!

Ta vare på hverandre, og riktig god farsdag. <3 

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.