Sommerfugl på besøk

2

Da jeg tuslet ut på kjøkkenet i natt for å hente meg mer vann, hørte jeg en slags flaksing.

Ikke «så stor som en fugl»-flaksing, men definitivt noe mer enn en flue!

*PING* så var jeg våken i alle fall, for hvem har lyst til å ordne med flaksende «et-eller-annet» midt på natta?? Ikke jeg!

Men der… På lyset over kjøkkenbenken flakset det en helt nydelig sommerfugl!

2015-09-01 03.39.50

Forsøk på å ta bilde av sommerfugl på kjøkkenet om natten.

Hvordan den har kommet seg inn aner jeg ikke, men der stod jeg måpende med vannglasset mitt. «Stakkars,» tenkte jeg. «Du kan jo ikke være her inne. Du må jo få slippe ut.» Så jeg lokket den forsiktig ned i en stor vannflaske og tok den med ut på balkongen der den straks begynte å flakse rundt utelyset.

Noen timer senere var jeg oppe igjen. Da hadde sommerfuglen satt seg til å sove (eller, jeg tror i alle fall det). Men det var fortsatt tidlig, og jeg gikk og la meg igjen.

2015-09-01 03.51.18 HDR

Sommerfugl som sover (eller noe) på utelampa.

Et par timers søvn til fikk jeg, og det første jeg måtte opp og sjekke var om sommerfuglen fortsatt var der. Joda! Tenkte at det kanskje kunne være noe galt med den, siden den satt så stille. Kanskje den var sulten? Liker ikke sommerfugler søtt? Jeg dryppet en dråpe honning på fingeren og nærmet meg forsiktig.

Den gikk rolig og frivillig over på fingeren min da jeg strakte den frem, men uten å vise tegn til å smake på honningen. Den bare satt der, og jeg kunne beundre den! <3 Så vakker!

2015-09-01 07.29.55

Fantastisk vakker! En Dagpåfugløye er det som har vært på besøk.

2015-09-01 07.33.17 HDR

Den flakset litt med vingene, brettet dem ut en stund og viste seg frem, men ble så stående med vingene sammenslått. Og selv om det også var fint så hadde jeg ikke tenkt å være sommerfugl-stativ, så jeg satte den tilbake på utelyset den tydeligvis likte.

Den flakset litt og ristet litt på seg som om den sa «Du vekka meg!», og så lettet den fra lampen og forsvant opp over taket og inn i himmelen.

Nå sitter jeg her og ser ut på regnværet som kom en times tid senere og har litt dårlig samvittighet egentlig. Stakkars… jeg kastet ut sommerfuglen fra den varme leiligheten, forstyrret den når den satt og sov på utelampen og nå er den kanskje både våt og kald et sted.

På den annen side vil vel ikke sommerfugler trives så godt inne i leiligheter på sikt, så jeg håper den har det bedre ute, selv om jeg ikke hadde hatt noe i mot å beundre den enda lenger. 🙂

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Jeg tenker at sommerfuglen er jo så liten, og den kan fly, så det er sikkert ganske lett for den å finne ly andre steder. 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.