Høstfargene!

0

Pantone Fall 2015 1

Vi har boltret oss i sterke farger i sommer, og nå som den første offisielle høstdagen er her glir tankene over på mykere, lunere høstfarger.

Dere vet jo at jeg er litt «fargegal» og elsker å kikke på fargekart og forestille meg både antrekk, malerier, smykker…. Hehe, det er ikke sånn at jeg nå kaster alle klærne mine og kjøper alt nytt i nye farger altså. 😉

Som så mange ganger før har jeg sett på Pantone Fashion Color ReportDe kommer med fargekart og inspirasjon et par ganger hvert år, og nå ser jeg på høst- og vinterfargene for 2015/2016. I like it!

Pantone Fall 2015 2

Her ser jeg mange klassiske farger – grått, kamel, mørkeblått og vinrødt. Men også sprekere valg som petrolblått, dus korallorange, for ikke å snakke om den rosa og lilla! 😀

Pantone Fall 2015 1 Desert Sage

 

Desert Sage – helt klart en lun gråfarge. Grått er alltid et sikkert valg, og kan styles opp til et vilt festantrekk eller konservativt jobbantrekk med sko, vesker, makeup, smykker osv.

Noen ser et grønnskjær i denne gråfargen, derav også navnet Sage (Salvie) kanskje?

En stilfull farge.

Denne ville jeg valgt til basisplagg som kåper, skjørt og bukser.

 

 


Pantone Fall 2015 3 Stormy Weather

 

Går vi videre til Stormy Weather ser vi en gråblå farge i en dus tone. Dette er også en nøytral farge som kan styles opp eller ned etter eget behag. Flott i kombinasjon med for eksempel oransje eller rosa-toner og ikke minst kamelfarget.

Når jeg ser denne tenker jeg kvalitet, godt håndtverk og luksus. En drakt i denne fargen kunne ha vært en fin basis for høstens jobbantrekk.

Sterk, beskyttende og varig – slik beskrives den på Pantones sider. Ikke dumt.

 

 


Pantone Fall 2015 4 Oak Buff

Denne fargen har Pantone kalt Oak Buff, men jeg ville kalt den kamelfarget jeg altså.

En klassisk kamelhårsfrakk ser jeg for meg i denne fargen. Skjerf, vesker og hatter tror jeg også vi vil se en del av i denne. For ikke å snakke om ponchoer, som er et av høstens trendplagg!

Ord som komfortabel, varm og gylden passer til denne fargen og denne kan jeg godt svøpe meg inn i når temperaturen synker og luften blir høstlig klar og frisk.

En varm naturfarge er det jo!

 

 


Pantone Fall 2015 1 Dried Herb

En annen klassiker på høsten er khaki, men du trenger slett ikke se militæruniformert ut for å rocke denne.

Prøv den i silke eller glansede, tunge stoffer matchet med lune strikkeplagg – og se opp for neglelakk og øyenskygger i denne fargen, gjerne med skimmer. Der tror jeg blant annet Chanel har noe på lur. 😉 (Høstmakeup-kolleksjonen til Chanel kommer til norske parfymerier i uke 41, så vet du det – hilsen Kicks på Steen & Strøm! 😉 )

Pantone kaller fargen Dried Herb og beskriver den som olivengrønn – gjerne forbundet med safari eller som jeg sa, det militære. Men den kan også være sofistikert og chic, og er en naturfarge som hører med til høsten.

 


Pantone Fall 2015 5 Marsala

 

MARSALA ble jo tidligere i år (på våren) utropt til Pantone Color of the Year 2015.  Flere, også jeg, stusset litt, fordi dette er vel ingen typisk vårfarge, og ingen frisk farge slik Radiant Orchid (2014) er.

Men nå som det er høst, kommer denne fargen virkelig til sin rett! Den vinrøde fargen med en brun undertone har en viss finesse, og hvem assosierer vel ikke denne fargen med høst?

I tillegg er det en klassisk, litt voksen farge. Jeg ser for meg myke, varme plagg som svingende skjørt, lange cardigans og ikke minst kjoler!

 

 


Pantone Fall 2015 6 Biscay Bay

 

Biscay Bay – en litt kjølig petrolblå farge, er en flott kontrast til andre av høstens mer avdempede toner.

Det er ingen tvil om at jeg ser for meg havet når jeg tenker på denne. Brusende, klart, blått hav. <3 Lite gjør meg så lykkelig som havet! (Og det er ingen klisjé!)

Likevel synes jeg vi har sett petrolblått gå noen runder de siste høstkolleksjonene, og jeg er slett ikke overbevist om at denne blir favoritten min i høst… Men hvem vet, kanskje jeg blir omvendt? 😉

 

 


Pantone Fall 2015 7 Reflecting Pond

 

Ah, mørkeblått! Reflecting Pond har kanskje et svakt skjær av grønt i seg, men jeg ser mørkeblått når jeg ser denne. Og det er ingen tilfeldighet, for et kjapt sveip innom en del (nett)butikker sier meg at akkurat mørkeblått er stort denne høsten.

Kule drakter, tøffe eller konservative kjoler, snertne sko, eller kanskje en ny veske? 😉

Den som bærer mørkeblått signaliserer trygghet og troverdighet. Det er en seriøs farge som taler til behovet vårt for stabilitet og trygghet. Med denne klassiske fargen kan du vanskelig ta feil.

 


Pantone Fall 2015 8 Cadmium Orange

 

Cadmium Orange er nok den fargen som overrasker meg mest med Pantones fargekart for høsten. Ved første øyekast ser jeg en dus, litt mørk korallfarge.

Men som Pantone beskriver – denne fargen er et nikk til 60- og 70-tallet, og den er optimistisk, leken og morsom. Definitivt ikke noe for et helt antrekk, synes jeg, men som tilbehør og et statementplagg, gjerne noe mønstret, så absolutt.

Konklusjonen her: En modig kontrastfarge!

 

 

 


Pantone Fall 2015 9 Cashmere Rose

Høstfarger trenger ikke være mørke eller duse. Cashmere Rose er et eksempel på dette, og tenk så flott denne er til grått eller mørkeblått!

Jeg vil ha den som kontrastplagg og på leppene!

Litt 60-tall er det kanskje over denne også? Hvorfor ikke. 🙂

Gi meg gjerne en myk kashmir-cardigan i denne fargen, og jeg lover at den blir ikke brukt kun til høsten!

 

 

 

 

 


Pantone Fall 2015 10 Amethyst Orchid

 

Jeg elsker orkideer og klager ikke når Pantone fremhever Amethyst Orchid.  Jeg vil ha denne i kontrast med sort, for en dramatisk effekt!

Den er spennende, den er levende, kreativ og kanskje litt utfordrende?

Og så elsker jeg jo lilla, det kommer jeg ikke bort i fra, så jeg er kanskje en smule forutinntatt. 🙂 Det må vel være greit i blant?

 

 

 


Så, hva synes dere om Pantones høstrapport? 🙂 

Jeg ble i alle fall inspirert til den store garderoberyddingen for høsten! Neste uke skal kassene med høst og vinterklær frem, og alt skal gjennomgås og fylle skuffer og skap. Litt trist å pakke vekk sommerklærne er det jo alltid, men jeg synes vi har mye å se frem til i høst også!

Selv kommer jeg nok til å leke meg både med neglelakk og sammensetning av forskjellige antrekk basert på disse fargene. 🙂 Det er gøy å pusle med, når man uansett må være hjemme.

Vil du ha mer inspirasjon til antrekk og interiør basert på Pantones høstfarger – sjekk dette søket på Polyvore.
Polyvore Pantone Fall 2015 Sets
Det finnes også mye inspirasjon på Pinterest. 

Pinterest Pantone Fall 2015

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.