Det beste jeg har lest om «Sommerkroppen 2015»

1

Det har vært i gang lenge, snakket om å bli «bikiniklar» til sommeren. Jeg prøver å lukke ørene og øynene for det, men det er over alt.

Det beste jeg har sett skrevet om temaet står på BT.no i dag. Heidi Torkildson Ryste (blogger på heiaheidi.wordpress.com) har skrevet en kronikk: Sommerkroppen 2015

  

«Den sommerkroppen jeg skulle ønske meg, var en som kunne bære meg gjennom en hel dag uten at jeg trengte å tenke over det.»

Jeg deler så inderlig hennes ønske! 

Jeg skal ikke si at jeg ikke er forfengelig, men når man strever med en kropp som ikke virker er det en mye større glede å klare å ta seg en svømmetur enn at det står «riktig» tall på lappen på bikinien.

Når du må pleie og verne om en kropp som hele tiden truer med å kollapse og vri seg i smerte så er ikke det å se ut som en reklame førsteprioritet på lista. Du er bare glad hvis du får en noenlunde smertefri dag og kan være med på et eller annet!

Jeg kan ikke skjerme meg for inntrykk utenfra, og føler som mange andre at jeg «burde» sett annerledes ut. Men når jeg så vidt har krefter til å varme opp en ferdigrett til middag, kan jeg ikke piske meg selv med dårlig samvittighet fordi jeg ikke går på årets diett for flate mager. Jeg kan ikke sulte meg for å gå ned i vekt, uten å bli sykere av det. Selvfølgelig finnes det forbedringspotensiale i hva jeg putter i meg, jeg gjør ikke alltid de sunneste valgene, men ofte handler det mer om AT jeg i det hele tatt får i meg noe enn hva.

Hvis du er frisk – vær så snill og gled deg over at du har en kropp som virker. Nyt friheten hvis du klarer å løpe rundt i parken med ungene dine eller gå en tur i marka når du har tid og rom for det. 

Ikke se på meg med et trist blikk eller syns synd på meg fordi jeg har gått opp i vekt på grunn av sykdom. Det kunne vært verre, jeg kunne ha vært et beinrangel med en fot i graven. Jeg har faktisk vært der, holdt på å sulte ihjel på grunn av store betennelser i magen. Vær heller glad på mine vegne for at jeg ikke er  syk lenger. Jeg kan alltids kjøpe meg en kjole i en størrelse opp enn så lenge. 

Jeg har alt for mange utfordringer med denne kroppen til å fintenke på tallet på badevekta. Jeg verdsetter en økning i funksjonsnivå mer enn å komme inn i en mindre størrelse! Gled deg gjerne sammen med meg hvis kroppen min lar meg ha en smertefri og god dag!  Så kan vi la diskusjonen om hvor mye jeg veier eller hvordan Sommerkroppen min ser ut vente til jeg er blitt bedre. 

Jeg skal i hvertfall hoppe i vannet om jeg klarer det! 😃

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.