Hva leser dere i påsken? 

1

Mange fridager på rad og forhåpentligvis litt stille og ro – hva leser DERE i påsken? 🙂

Her har barnehelgen kommet og gått, og resten av påsken er det bare voksendager her i huset. Jeg har bestemt meg for å legge så mange plikter som mulig til side, og prøve å faktisk gjøre hyggelige ting! Tenk det!

Av den store stabelen med uleste bøker har jeg plukket ut tre jeg tenker å lese. Påskekrim må man jo ha, ellers smaker ikke marsipanen like godt, og både Camilla Läckberg og Jo Nesbø regner jeg med leverer der.

Eskil Aasmul er kanskje et litt mindre kjent navn for en del? Jeg ble kjent med Eskil på nett via bloggingen, og har fulgt Rølerbloggen siden ca. 2006, tror jeg? Kanskje det var enda tidligere også, jeg leste og tildels kommenterte i blogger lenge før jeg kastet meg ut i det selv.. I 2007 gav han ut romanen Blodføre, en thriller jeg likte veldig godt. Les min omtale her.  

I 2014 vant Eskil Forfatterfightog fikk bokkontrakt med Juritzen Forlag.

«ESKIL AASMUL (f. 1972) har hatt ME halve livet og var sengeliggende i 8 år.
Aasmul er en sosial trønder som tror at mennesker er grunnleggende gode, og at meningen med livet er å bekjempe kreftene som hindrer oss fra å være det.
Eskil vant i 2014 Forfatterfight, og utgivelsen «Ut av mørket» kommer som følge av denne seieren.
Han har tidligere gitt ut romanen Blodføre (2007).» (Fra Juritzen Forlag)

Eskils seier i Forfatterfight har altså resultert i den nye spenningsromanen Ut av mørket. Slik beskrives den hos Bokkilden:

«Alt er under kontroll i Lerkeveien. Velfriserte hager, polerte biler, nymalte hus. Men idyllen er skjør. Faren til Jesper pleide å slå. Broren til Kim pleide å dope seg. I enden av veien, i et forlatt hus inne i skogen, bor mannen som de ikke tør å slippe med blikket. Mennesker som nesten går til grunne, kan finne en veldig styrke inni seg. «Ut av mørket» er en mørk feelgood-bok som snur opp ned på forestillingen som hvem som egentlig er heltene blant oss.»

Og her er et utdrag fra Adresseavisens anmeldelse av boka:

««Ut av mørket» kan leses som en oppvekstroman, men først og fremst er det en fortelling om hvordan lyset kan vinne over mørket, kampen mellom det gode og det onde, og hvordan vennskap og samhold kan styrke en. Og at man ikke skal skue hunden på hårene.

Forfatteren har hatt kronisk utmattelsessyndrom, noe som førte til at han var sengeliggende i flere år. Dette tilfører romanen levd liv, troverdighet og nerve; som leser merker man at historien er skrevet av en som selv har kjent vanskeligheter på kroppen.»

Dette høres jo lovende ut!

Jeg måtte bare nevne Eskils bok spesielt, for det er fortsatt noe ekstra spennende med medbloggere som får utgitt bøker, synes jeg da. 🙂 Det har etterhvert blitt en del av dem også, fra den «bloggsfæren» jeg vanket i rundt 2006-2007 og utover. Artig!

Nå gleder jeg meg virkelig til å sette i gang med disse bøkene! 🙂

Men hva med dere? Hva har dere tenkt å lese i påsken? Legg gjerne igjen noen ord her, eller på Facebooksiden, gode boktips får vi aldri nok av. <3

Riktig god påske videre fra sofasjef og tiaradame! ♕

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.