Snøfall og bonusmortanker

0

2015-03-26 09.12.39

Jada, jeg vet at det var varslet snø i dag, men det er likevel noe med å stå opp og se balkongen som i går var bar og tørr, nå være dekket av minst 15-20 cm snø! 

Jeg har jo vært optimistisk og pyntet med både påskeliljer og roser (!) på balkongen de siste dagene, får håpe de overlever under all snøen og at den snart forsvinner.

Det verste for meg med et slikt væromslag er likevel ikke alt det ubekvemme med snø, men det som skjer med kroppen. Stivere, vondere – vi med ME har det ofte akkurat slik som de med revmatisme, vi reagerer veldig på væromslag og blir dårligere i kaldt og vått/rått vær.

Jeg har nok overdrevet litt den siste uken, helt innpå en RedBull og tatt noe smertestillende, bare for å få gjort en del av de tingene som står på lista. Etter å ha vært sengeliggende i 2,5 måned hoper det seg opp, og nå når jeg endelig har fått tatt knekket på et par gjenstridige infeksjoner er det  mye som står i kø.

Først og fremst er det påskefeiring med bonusbarnet i helgen som gjelder. Hun er hos oss i Palmehelgen i år, og det er jeg så glad for! 🙂 At hun kan være her litt også, og ikke bare er bortreist på utenlandsferie i hele påskeferien.

Men jeg kjenner at jeg stresser meg opp litt nå. Det er flere uker siden hun var her sist, og altså flere år siden vi feiret påske sammen, så jeg føler det er mye som bør og må ordnes til hun kommer. Jeg vil at det skal bli bra! Jeg vil at hun skal komme inn i sitt hjem også, og feire påske sammen med de påsketradisjoner vi har, og at hun skal sitte igjen med gode minner fra påskehelga. Slikt stresser en syk bonusmor, jeg tror faktisk det stresser alle som har samvær med barn på deltid.

Ja, av og til er det med å være deltids bonusmor litt som å være på en ekstrem audition. «Her har du 48 timer å prestere på, gjør et godt inntrykk! Husk at det er barndomsminner du skaper! Du vil vel ikke være Den Onde Stemoren? Juryen vil snakke om deg og bedømme deg i ettertid, men du får ikke vite resultatet, forklare misforståelser eller presentere din side av saken.» 

Det var nok litt satt på spissen, men jeg prøver å forklare en følelse her. Og nå er jeg så frustrert fordi den fryktelig vonde kroppen passet så veldig dårlig inn i planene jeg hadde lagt og er 60-70% ferdig med…

Det er liksom ikke nok å ha kjøpt grener til å ha påskepynten på – det blir ikke påskestemning før du faktisk får hengt opp pynten også!

Jeg vil så gjerne gjøre alt jeg kan for å skape en god stemning, for at hvert samvær skal være minneverdig. Kanskje blir man veldig opptatt av å prestere noe når det er så kort tid hver gang og så lang tid mellom hvert besøk. Men jeg vil så gjerne at vi skal gi henne det beste når hun er her.

Jeg vet ikke helt hvordan vi løser dette, men jeg kommer i hvertfall ikke til å streve meg til postkontoret i snøføyka i dag! 😉
Det får bli kutting i lista over ting som skal gjøres, kutte så mye som mulig, be mannen pent om å gå noen flere ærender enn han hadde tenkt, og håpe at på fredags ettermiddag er snøen borte, været varmt og at kroppen virker litt igjen.

Så får vi en fin helg med vår påskefeiring! 🙂

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.