Gratulerer med kvinnedagen!

2

Gratulerer med kvinnedagen!

IMG_2950

Det er så mye jeg kunne, og ville!, ha sagt i anledning dagen.

Jeg tenker mye på jenter og kvinner som vokser opp og lever i land der de blir nektet utdannelse fordi de har feil kjønn, der de blir behandlet mer som hus-slaver enn mennesker, der de blir gitt bort i tvangsekteskap alt for unge. Mange stedet er ikke kvinner mye verdt altså. Derfor trenger vi fortsatt kvinnekamp.

Jeg tenker også på en artikkel jeg leste som Anita Krohn Traaseth skrev i går, En hunnleders bekjennelser. Hennes tøffe og ærlige beretning om hvordan det oppleves å bli kvinnelig toppleder er vel verdt å lese.

«Er du ung kvinne og fristet til å velge lederkarrière i næringslivet, kanskje bli toppleder en dag, da er det bare å stålsette seg, nå. Du kommer til å få så mye dritt og latterliggjøring underveis, av så mange, som ikke vil deg vel – fra kolleger, venner (også de du trodde var venner..), andre ledere, rikssynsere i media, kvinnebloggere, mødre til dine barns klassevenner (eller enda verre, om du ikke har barn eller mann, da er kommentarene i en klasse for seg selv) ja – du kommer til å få et rent ‘helvete’ hvis du ikke har en god dose mental styrke på plass.» (Tinteguri, 07.03.2015)

Så ja, jeg tror vi har en lang vei å gå her hjemme også, før vi kan snakke om at kvinner og menn faktisk har like muligheter og like mye anerkjennelse og respekt for det vi gjør. Derfor trenger vi fortsatt kvinnedagen, og vi trenger kvinnekamp.

Og som alltid: Ida Jacksons/Virrvarrs tegneserie må ses igjen:-D Det er liksom blitt tradisjon for meg det, å lese den hver 8. mars.

virrvarr 8. mars

Illustrasjon: Ida Jackson. Fra «Forsinket 8-mars-tegneserie»

Det finnes så mange gode tekster å anbefale i anledning dagen. Fjordfittes blogg ligger fortsatt ute.Der er det mye snacks! Jeg kjenner at jeg savner 0803-bloggen…. det ser ikke ut som om den ligger på nett lenger, er det noen av mine gamle bloggvenner som vet om det likevel går an å lese den et sted?

Her kan dere lese tidligere bloggposter jeg har skrevet fra kvinnedagen.

MEN, nok om mine gamle bloggminner.

Det viktigste nå er at DU engasjerer deg og får en FLOTT kvinnedag, uansett hvordan du velger å markere den.

Hva bruker dere å gjøre på kvinnedagen?

Har dere tips til gode tekster om kvinnedagen og feminisme? Legg dem gjerne igjen i kommentarfeltet!

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Jeg likte veldig godt denne kronikken som stod på trykk i vg: http://www.vg.no/nyheter/meninger/likestilling/kronikk-naar-kjoenn-styrer-loenn/a/23410541/

    Syns den forklarte så godt hva som er grunnen til at jeg er feminist, underbygget av fakta og gode poenger, samt en dose harselering i begynnelsen der med de som ynder å fremstille alle feminister som mannehatende, grusomme mennesker om hva jeg ikke er ;). Skulle så veldig gjerne ha gått i tog. Men det får vente til jeg blir bedre eller frisk.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.