Hallo februar!

8

(null)

Nei, nå trenger jeg å skrive om noe hyggelig her, så jeg glemmer dagen i går og sier «Halloooooo Februar!» 😀

Endelig er vi ferdig med den lange og mørke januarmåneden. Jeg må innrømme at januar og februar er de to aller verste månedene i året. Men nå er vi ferdige med én av dem, og dagene blir stadig lengre og lysere – DET er jo noe å glede seg over. 🙂

Dessuten bringer februar med seg i hvertfall noen anledninger til å feire litt!

Søndag 8. februar er det morsdag! Da håper jeg at alle som har en mor, bestemor, svigermor, bonusmor eller stemor, fostermor eller annen type mor benytter anledningen til å sette litt pris på dem. Ja, jeg nevner ikke bare MOR, men flere typer mødre, for alle som utøver morsomsorg synes jeg fortjener en liten oppmerksomhet på denne dagen.

❁ Lørdag 14. februar er det som kjent Valentine’s Day eller St. Valentinsdag ! Du må gjerne rynke på nesa og kalle det et importert, kommersielt fenomen for min del, jeg synes det er hyggelig og fint med en dag for å feire kjærligheten. ❤ Det trenger ikke være så veldig fancy, men en søt oppmerksomhet er alltid hyggelig, og husk at det betyr mye at du klarer å sette ord på dine kjærlige følelser for din partner.

❁ Søndag 15. februar er det dessuten FastelavnDet er en skikk jeg har på følelsen av at er på vei ut for mange, og for å være helt ærlig så har jeg vel ikke den helt store tilknytningen til akkurat denne feiringen. Men jeg synes å minnes at noen sa «Fastelavnsboller», og da er jeg med! ツ (Hadde jeg vært frisk skulle jeg ha arrangert karneval for barna i februar – det brukte mamma å gjøre, gode minner!)

Ellers er det Samefolkets dag den 6. februar, og den 21. februar blir faktisk kongen vår hele 78 år!

Det er så altfor mange hverdager uansett, og vi har godt av å holde på noen markeringer og tradisjoner som bryter opp den jevne strømmen av plikter og rutiner. Det å ha sine egne tradisjoner man holder på, er også et «sosialt lim» i familien. Så om du ikke er helt nødt til å blåse i alt, så lag en liten feiring av noe da vel! 🙂

Fikk vi LITT mer positive følelser for februar nå? Jaaaa!! 😀 Da gjelder det bare å omsette det i handling også, så blir dette en BRA måned tenker jeg.

En annen hyggelig sak er jo at nå som vi har gått over i en ny måned må jeg få lov til å gi litt heder og ære til dere som besøker bloggen og legger igjen en kommentar! IKKE for at jeg setter mindre pris på kommentarer på Facebook eller Twitter eller Instagram, for all del. Men denne markeringen har nå blitt en tradisjon her på bloggen.

Topp fem kommentatorer på ~SerendipityCat~ i januar 2015:

1. Sigrid!

2. ithildancer   <– Bloggtips!
3. Bambi
4. marit elisebet totland   <– Bloggtips!
5. TanteLappe

Tusen, tusen hjertelig takk! Til dere og alle som titter innom, her er en nybadet Phalaenopsis-orkidé til dere! Er den ikke FLOTT? Jeg har litt dilla på orkideer for tiden nemlig, og disse klare, friske fargene bringer meg litt bedre humør rett og slett.

(null)

Visste dere forresten at orkideer absolutt ikke liker endringer? Nei, det gjør de ikke! Transport fra butikken hjem slik at de kan bli litt kalde, ompotting mens de blomstrer, trekk (kailltrækk, for oss trøndere), endringer i vanningsrutinene – oioi, da kan de rett og slett bli ganske stresset og få «sjokk» og en av reaksjonene er at de kaster knoppene! Et såkalt «bud blast». Det betyr ikke at de er i ferd med å dø, men de trenger bare litt tid til å hente seg inn igjen.

Hehe, det er jo nesten som oss ME-pasienter det… Vi tåler veldig lite påkjenninger før vi reagerer med «sjokk» vi også, omstillinger plager oss og vi må ha god tid til å hente oss inn igjen på. 🙂

Enten du føler deg som en orkidé eller ikke – riktig god februar!

Share.

About Author

8 kommentarer

 1. Oj, visste ikke at jeg hadde vært så flittig med å kommentere her! Veldig artig å komme på topp 5-listen 😀 Og takk for blogganbefaling!

  Sånn som du skildrer februar, er det nesten så det blir min nye favorittmåned. I februar blir dagene lysere og lysere, og plutselig er det vårmåned etter denne måneden!

  Hvor mange orkideer har du? Jeg hadde en orkidé som jeg greide å holde i live helt siden august (egentlig skulle den bare holde 60 dager), men så ble jeg litt sløv med vanningen og en dag forrige uke var det bare pinner igjen.

  • Hehe, det er jo ikke et titalls kommentarer på bloggpostene slik det var før i tiden, så det skal ikke så mye til å skille seg ut. 🙂

   Så artig at mitt forsøk på å skape en positiv vinkling på februar virket da! 😀 Det var nok også et forsøk på å oppmuntre meg selv litt, for det er så lett å tenke på februar som traurig, men det finnes da alltids noen lyspunkt.

   Akkurat nå har jeg 4 orkideer, de fleste av dem er ganske nye. 🙂 Planlegger faktisk noen flere også…. Ikke kast orkideen selv om det er bare pinner igjen da, den kan komme tilbake med nye blomster!

 2. Jeg liker at januar er over, at februar har startet med solfylte, kalde klare dager. Stadig mere lys, lengre dager. Og så alle dagene som kan feires.
  Her blir det nok fastelavnsboller på morsdag, gjengen er borte på fastelavnssøndag.

  Februar blir nok bra, håper jeg.

  • Ja, det er SÅ deilig å merke at dagene blir lengre og lysere. Kjempeherlig!

   Selv om det fortsatt er definert som «vinter», så kjenner jeg at våren kommer krypende nærmere og nærmere. Og en måned går jo så fort! Plutselig er vi i mars allerede! 😀

 3. Ja, februar er ikke så ille.

  Jeg ligger gjerne litt foran i tid, så februar er for meg litt vår.

  Jeg begynner for eksempel å glede meg til jul i september, jeg er ferdig med jul og lei av julepynten 1. nyttårsdag (det er kanskje ikke så uvanlig?), jeg er ferdig med 40-årskrisen når jeg er 39 og synes allerede det er litt vår i februar (i alle fall i mars!).

  Så denne litt mørke og triste måneden februar er jeg nesten mentalt ferdig med allerede. Det er jeg ganske fornøyd med i grunnen.

  Men så er det ulemper også da, med å ligge sånn i forkant. For sommeren føles over i august. På søndager er liksom helga allerede over og og siste uka i ferien føles litt som hverdag allerede.

  Men summen blir kanskje den samme…? 😀

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.