Vårfarger!

0

Jeg lengter mot våren jeg nå, og med de milde gradene vi har i Oslo her om dagen så kan man jo nesten innbille seg at det er vår snart også.

Kanskje lurt med et lite selvbedrag når hele februar gjenstår før vi offisielt kan si at vi har nådd en vårmåned? 😉

Mens vi enda går innpakket i tykke jakker og skjerf, slippes vårkolleksjoner med klær og sminke og neglelakker for full fart nå. Det gjør det i hvertfall mulig å drømme seg bort i duse, fine fargetoner og tenke på lettere stoffer, lysere dager og varmere vær.

pantone spring 2015 1

Jeg bruker å følge med på Pantones Fashion Color Report for sesongen, og for vårsesongen 2015 har den fått tittelen En Plein Air.

Denne sesongen ser vi en bevegelse mot kjøligere og dusere toner på fargespekteret. Det er nedtonede farger, bleke pasteller og nøytrale farger hentet fra naturens palett.

pantone spring 2015 2Nå er de siste seks fargene på oversikten her regnet som «herrefarger», men jeg skjønner ikke vitsen med å dele det opp slik og jeg vil også regne lavendel som en av vårfargene for kvinner i alle fall. 🙂

Photo 29.01.15, 16.36.44

Photo 29.01.15, 16.37.46

Årets farge i 2015 er i følge Pantone Marsala.

Pantone Marsala

Jeg stusset kanskje litt over akkurat dette fargevalget, men når jeg har fått sett mer på den så faller den egentlig mer i smak. Den er kanskje ikke frisk og vårlig, men en mer klassisk farge. Om den slår an til våren tror jeg det først og fremst blir på tilbehør og sminke.

Og vil man ha tips til antrekk eller sminke i denne fargen, er det bare å ta seg en tur på Polyvore eller Pinterest – der finner du masse inspirasjon!

Marsala outfit

Antrekksbilde fra Polyvore – her. 

Marsala MakeupMakeup-bilde fra Pinterest – her. 

Nå fikk jeg lyst til å stupe ned i neglelakksamlingen og se etter matcher for Pantones vårpalett! 😀
Hva synes du om vårpaletten fra Pantone? Og hva med Marsala som «Årets farge»?

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.