«Med frihet til å skape» – Kunstutstilling 12. mai

4

12. mai er det den internasjonale ME-dagen og verden over er planleggingen for markeringen allerede i gang. 

Her hjemme har noen kreative pasienter dannet en Facebook-gruppe med mål om å arrangere en kunstutstilling den 12. mai.

Temaet for utstillingen er Med frihet til å skape. 

MEd frihet til å skape

Slik beskriver initiativtakeren prosjektet:

«ME-pasienter både vil og kan, bare vi får tid og mulighet. Så nå lager vi sammen en stor kunstutstilling til den internasjonale ME-dagen 12. mai 2015, der det overordnede temaet er «Med frihet til å skape»! 🙂

Hva betyr frihet for deg, som i stor grad har blitt berøvet din frihet av sykdom? Hvis du vil lage kunst som relaterer til dette temaet direkte, er det flott. Men du kan også lage det du føler for, det du kjenner at du er flink til. Her er heklede grytekluter og strikkede ullsokker like velkomment som oljemalerier og keramikk, og vice versa. Vi er mange tusen som har ME, og vi er like forskjellige og ulike som alle andre. La oss vise mangfoldet vårt!

Vi har som mål å selge all kunsten som blir donert av dere, der alle inntekter går uavkortet til ME-forskning. Samtidig ønsker vi å bli sett og hørt, og rette søkelyset mot ME. La oss holde hender og danne en ubrytelig kjede. Sammen får vi det til! 🙂 «

Jeg synes dette er et knakende godt initiativ, og ville gjerne dele dette for at flere skal få muligheten til å bli med på prosjektet. 🙂 Mange ME-pasienter tyr til de kreative sidene av seg selv når de ikke lenger kan være så aktive ute i samfunnet som før, og jeg kjenner flere pasienter som er dyktige malere, strikkere, scrappere og så videre.

Håper også å gjøre folk oppmerksomme på at dere må sette av tid den 12. mai til å gå på utstilling! 🙂 Den blir avholdt i Oslo, og jeg vil helt sikkert nevne det igjen når det nærmer seg med mer informasjon om tid og sted.

Siden kunsten som blir utstilt også skal selges til inntekt for ME-forskningen er dette en god sak på flere måter!

Share.

About Author

4 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.