Bloggeåret 2014 – med årets topp fem kommentatorer❣

6

«Før i tiden», da jeg begynte å blogge og blogg-Norge så ganske annerledes ut enn i dag (vi kan vel kanskje kalle det pre-rosabloggerfarsotten), så var det ganske vanlig med årskavalkader i bloggen.

Flere gikk gjennom hele arkivet for året som hadde gått og skrev lange poster med oppsummeringer og kommentarer om tidligere bloggposter. Jeg kan for eksempel se tilbake på den jeg skrev i 2008, som var både lang og utfyllende. 🙂 En funksjon disse årskavalkadene hadde var å introdusere nye lesere for en del av arkivet, og det var jo positivt.

I dag bruker jeg appen Timehop, som forteller meg hva jeg gjorde i sosiale medier på denne datoen tidligere om årene. 1, 3 , 6 år siden – den henter opp bilder, bloggposter, linker på Facebook, Twitter-meldinger. Når det dukker opp noe jeg synes fortjener å bli «holdt levende» poster jeg det nå gjerne som «Reprise» på bloggens Facebook-side. Litt bonusmateriale på en måte. Slik informeres både nye og gamle lesere, og det virker! Gamle poster blir lest og delt om igjen og om igjen. (Kanskje et tips til andre bloggere?)

Men nok om det. Uten at jeg går gjennom alt jeg gjorde i 2014, la meg likevel komme med en kort oppsummering før jeg avrunder med en hyllest til fjorårets toppkommentatorer!

Bloggåret 2014

Det ble publisert 198 poster på bloggen (med litt over 98.000 ord!) i 2014 i følge Jetpack. Ikke akkurat noe topp-år for bloggen dessverre, men likevel et godt resultat omstendighetene tatt i betraktning. Denne snasne grafiske rapporten viser at aktiviteten var størst på begynnelsen av året:

Bloggposter 2014

Det er ikke overraskende for meg – det skjedde en del ting på våren og sommeren på det private plan som gjorde at bloggingen måtte nedprioriteres. Sånn er det bare. Det samme mønsteret gjentar seg i desember – en travel måned med juleforberedelser og familiegreier.

Disse postene var mest lest på bloggen i 2014:

Som dere ser har poster både fra 2012 og 2013 fått «nytt liv» og blitt av årets mest lese – det kan jeg takke dere lesere for❣ Det er dere som fanger opp re-postinger og linker og sprer dem i sosiale medier slik at postene blir lest igjen og igjen. TAKK, fra hele mitt blogghjerte, for at dere holder bloggen levende. 😀

Posten om livet som langtidssyk er vel kanskje den jeg er mest fornøyd med selv også, fra fjoråret. Det var en sånn post hvor tankene hadde gått og surret ganske lenge, og da jeg satte meg ned skrev jeg den rett ut i en rasende fart. Det var kun noen få endringer å gjøre, noen linker å legge inn, før jeg publiserte. Mottakelsen den fikk slo meg nesten i bakken. Jeg ble bare så GLAD for alle delinger og kommentarer! (Ikke bare her på bloggen selvfølgelig, men på Facebook, Twitter, mail osv.)

Andre poster jeg selv har vært over gjennomsnittet fornøyd med er (i alfabetisk rekkefølge):

Som dere ser er det mange poster om helse og ikke minst ME-saken på bloggen. Ja, fordi det er så mange saker som fortjener oppmerksomhet, som fortjener å deles videre. Jeg skulle ønske jeg hadde mer tid og krefter til å lese og skrive enda mer om ME-forskning, men dessverre er slike innlegg ganske krevende å skrive, og det har jeg rett og slett ikke klart.
Nå for tiden legger jeg ut linker til interessante ting jeg finner på Facebook-siden ~ME Nytt~.  (@me_nytt på Twitter – autopublisering.) Jeg har ordnet meg et opplegg via IFTTT.com slik at jeg kan sende artikler direkte fra min RSS-liste i appen Mr. Reader til Facebook-siden. Da er jeg ikke engang inne på Facebook, men saken publiseres likevel på ME Nytt. Slik kan jeg ligge og bare lese og anbefale, uten å måtte fikle med deling av linker og skrive noe selv.

Jeg ønsker meg også at jeg får mer tid og krefter til å skrive om andre ting enn helse og ME. Jeg har jo så mange andre interesser også, at det er egentlig synd at jeg ikke får delt mer av det med dere. Det er i hvertfall noe jeg vil prøve å tenke på i 2015. Samtidig ser jeg at det er nettopp postene om ME-saken som trekker flest lesere hit. Jeg er nok blitt kjent som en ME-blogger, og ofte hender det at folk etterspør en kommentar fra meg når det er aktuelle saker om ME i media eller når ny forskning slippes.

Siden jeg ikke har noen strategiplan for bloggen, har jeg ikke egentlig styrt utviklingen i retning av å bare være en ME-blogger bevisst. Når tid og krefter er seriøs mangelvare, blir det til at jeg blogger om det som oppleves som viktigst. Det er dessverre – for meg – ME-saken. Men jeg får også så gode tilbakemeldinger på det jeg skriver og for at jeg skriver om det, at jeg ikke kommer til å gi meg som «pasientaktivist» med det første.

Vi får rett og slett bare se hva bloggåret 2015 bringer. 😀
(Og ikke la Facebook spise opp all nett-tiden…..)

Toppkommentatorene!

Som faste lesere vet, synes jeg det er viktig og riktig å forsøke å gi en hyllest til dere som tar dere tid til å legge igjen en kommentar på bloggen. Ikke fordi kommentarer på Facebook eller Twitter er mindre viktige, men de er det litt vanskeligere å holde oversikt over. Det som kommer inn på bloggen kan jeg jo se, og ikke minst telle ved hjelp av en plugin som heter «My Top Commentators». Hver måned prøver jeg å publisere en liste over de fem mest aktive kommentatorene på bloggen.

La oss først se på desember, før vi kårer Årets Toppkommentator!

Topp fem kommentatorer på SerendipityCat i desember 2014:

Tusen hjertelig takk!! 😀

Og så – de mest aktive kommentatorene på denne bloggen i 2014!

Vi tar det i omvendt rekkefølge, så blir det enda mer spennende!

På femteplass: Irene!

På fjerdeplass: LevLivetLettLokki!

På tredjeplass: Sigrid!

På andreplass: Helene!

Og på den gjeve førsteplassen som den mest aktive kommentator: TanteLappe!!!

Fantastisk!! 😀 Jeg takker deg av hele mitt hjerte, TanteLappe, for at du er en av de som alltid er her og alltid har noe hyggelig å si. Jeg setter umåtelig stor pris på det. ღ

Fireworks4_amkJeg skulle så gjerne ha samlet alle bloggvenner og -følgere, alle nettvenner og -bekjente til en kjempefest!! 😀  Tenk om jeg kunne ha fått til det en gang?? Åååh, det hadde vært helt fantastisk. I mellomtiden sender jeg dere et virtuelt fyrverkerishow for å feire at bloggen har overlevd nok et år – ja, den ble faktisk 7 år i september! – og at vi er i gang med det åttende bloggåret for ~SerendipityCat~.

Det hær kjæm te å bli bra, sjø! 😀

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. Nå ble jeg passe overraska her, tenk at jeg har kommentert såpass. 🙂 Jeg som trodde jeg hadde glemt helt av å kommentere. Kanskje dettte kan bli en liten påminner til meg selv om å legge igjen noen ord, fremdeles.

  Jeg er så glad du holder liv i bloggen, med «alt det du putter inn i den».
  Det var den første plassen jeg fant grei informasjon, som jeg forsto noe av og kjente igjen, da jeg ble mye sykere for fem år siden. Og fremdeles er bloggen din er god plass å lete etter informasjon om ME, og «ME-saken».
  Jeg setter også pris på glam-og-glitter blogginga, nyheter om neglelakker osv.
  Farger setter jo også en ekstra spiss på hverdagen, særlig som syk, tror jeg.

  Jeg blir mer enn gjerne meg på en kjempefest, men enn så lenge får vi bare tenke oss til hvordan den skal bli.

  Jeg er glad for at mine ord her blir satt pris på!

  • Jeg synes du har vært innom her masse jeg! 😀

   Du vet – det er ikke den samme «stormen» av kommentarer på selve bloggen lenger. Med alle de sosiale medier-kanalene vi har nå så blir responsen på innlegg fragmentert. Noe havner på Facebook, noe på Twitter, noe på Instagram. Men i sum får jeg mange gode og interessante kommentarer syns jeg, blant annet fra deg. <3

   Jeg kjenner at jeg LIKER bloggen min igjen nå. Jeg har en del planer for å utvikle den videre, skrive mer, skrive om forskjellige temaer. Dette kan bli et BRA bloggår!

   Kjempeglad for at du henger med og holder bloggen i live og oppmuntrer meg til å skrive mer! <3

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.