Det var en morder på balkongen.

7

Jeg var på vei mot kjøkkenet da jeg så noe på balkongen som fikk meg til å falle ned på kne bak kanten av sofaen og gjøre store øyne.

Det satt en STOR fulg på stolen min ute på balkongen, og den spiste på noe. Jeg ble litt skjelven, for jeg så med en gang at det var en rovfugl. Langsomt skjøv jeg meg bakover på gulvet langs sofaen og fikk strukket armen opp på skjenken slik at jeg fikk tak i kameraet. Det ble dårlige bilder sånn i full fart gjennom den ikke så altfor rene balkongdøra, men dramaet som utspilte seg var likevel ganske tydelig.

DSC_0135

Da jeg så det fyke fjær opp i lufta skjønte jeg hva som hadde skjedd – en av mine kjære småfugler som besøker balkongen for å spise hadde blitt tatt av dage. Jeg satt fjetret bak sofaen, redd for å skremme vekk den store fuglen, fascinert og samtidig litt frastøtt av å se den slite i filler den stakkars spurven så fjær og andre deler (*grøss*) skvatt rundt den.

DSC_0136

Jeg er ingen fuglekjenner, men jeg tror dette er en slags falk. Rettelse: Anja kunne fortelle meg at dette er en spurvehauk, takk! På bildet under kan du se at den har fått øye på meg, og den satt og betraktet meg med intense, gule øyne. Jeg prøvde å være helt stille og ake meg nærmere for å få tatt et bedre bilde.

DSC_0137

Men den bevegelsen likte den ikke,  og raskt tok den offeret sitt i nebbet, bredte ut vingene og var borte fra balkongen før jeg rakk å gjøre noe mer. Tilbake lå det fjær, blod og benpiper….

DSC_0139

Jeg er ganske overrasket over å se en rovfugl her midt på St. Hanshaugen, men når jeg tenker meg om så må det jo være flott for dem å jakte her i parken og selvfølgelig spane litt på foringssteder slik som det jeg har hengt opp….. Jeg vil nok ikke slutte å mate fuglene her ute, men jeg håper virkelig at det ikke skjer flere mord på balkongen med det første. Stakkars lille spurv… 🙁

Share.

About Author

7 kommentarer

 1. Vi blir helt fremmede til næringskjeden. Jeg lurer på om det bør bli et krav om at vi må drepe maten vår selv etpar ganger i året…..

  Imponert over at du fikk tatt bildene. Det gule blikket var flott.

  • Haha, ja kanskje vi burde ut på jakt. 😀

   Nå er jeg vokst opp med stor glede av marka i Trondheim og har tilbrakt store deler av barndommen i Malvikmarka der, så jeg har heldigvis fått med meg en del. Men likevel er det et sjokk å se en spurvehauk på toppen av en bygård midt i Oslo. 😉

   Skulle ønske jeg fikk tatt bedre bilder av den, men jeg lå så klønete til og ville ikke at den skulle fly sin vei. Den hadde veldig intense og flotte øyne ja.

 2. Helt klart en spurvehauk, vi har dem her og ser dem ofte.
  slik er nå en gang naturen, næringskjeden er fastlagt 🙂
  Ha en deilig dag uten alt for mange spurvehaukbesøk 🙂

 3. Wow… så imponerende og litt skremmende syn å se på sin egen veranda! Jeg synes bildene du fikk tatt er veldig bra med tanke på omstendighetene. Spesielt når du fikk fanget blikket. Wow igjen!

  • Takk! 😀

   Jeg ble HELT fascinert av det blikket jeg, det er noe veldig spesielt med rovfuglene der. Nesten så jeg håper den kommer tilbake og blir sittende en stund, selv om det betyr at en spurv må ofres. :-p

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.