Vi har spist astronautmat!

3

Det er ikke alltid så greit å ha en mann som er på forretningsreise hele tiden, men noen ganger har han med seg et eller annet morsomt eller spennende hjem. 

Etter å ha vært på en messe med blant andre European Space Agency (ESA) kom han hjem og overrakte meg en grå plastpose. Den inneholdt astronautmat!! 😀

IMG_8040.JPG

Nå serveres sikkert ikke astronautenes mat i slike fargerike poser, men dette er faktisk frysetørret mat produsert av Astronaut Foods som fra 1970-årene av lagde mat til NASAs Apollo-ekspedisjoner. I dag selges disse posene mest for gøy, men innholdet lages med samme teknologi som astronautenes mat. Det mannen hadde kjøpt på standen til ESA var desserter! Frysetørket iskrem, tenk på det da!

Jeg jublet litt jeg altså, for dette var ganske spennende. 😀 Timingen var da også helt perfekt: Rett før familiehelg med bonusbarnet. Som to fnisete fjortiser la mannen og jeg planer for servering av astronautmat til dessert.

Det er morsomt å kunne overraske bonusbarnet med noe spennende og interessant, noe hun ikke har sett før. Og hun gjorde STORE øyne da hun så disse posene og skjønte hva det var.

Valget av dessert ble overlatt til henne, og det ble sjokoladeis med sjokoladebiter.

IMG_8039.JPG

IMG_8082.JPG

Inne i forpakningen er det først en papirpose:

IMG_8084.JPG

Vi ser at det er formet som en lett blokk, og den knaser når vi svakt klemmer på den.

Ved åpning av pakken ser det ut som lyst sjokoladefarget kritt eller marengs. Det er luftig og lett å brekke i mindre biter.

IMG_8092.JPG

IMG_8086.JPG

Det var stor spenning før prøvesmakingen, og alle tok en bit hver på likt. Konsistensen ved første tygg minte først om marengs, og det smakte umiddelbart masse sjokolade og ja, rett og slett sjokoladeis. Det smeltet raskt i munnen og det var som om man spiste is, bare at den ikke var kald.

Vi fant ut at det beste var å legge en liten bit på tungen og suge på den mens vi presset den opp i ganen. Det var helt utrolig at disse krittaktige bitene kunne smake som sjokoladeis, og de små sjokoladebitene inni var forbausende krispe og smakte ren sjokolade.

IMG_8097.JPGSelv om vi var enige om at vi nok ville ha savnet ekte iskrem om det forsvant, var det en morsom og interessant opplevelse. 🙂

Det gav oss også muligheten til å snakke mer med bonusbarnet om romfart og romstasjoner. Det ramlet mange spørsmål ut av henne etter å ha kjent og smakt på dette, som ble besvart etter alle kunstens regler. Vi satte oss ned med YouTube og kikket på videoer av den internasjonale romstasjonen, og det ble noen latterkuler da hun fikk se hvordan vann oppførte seg i vektløs tilstand og hvordan astronautene manøvrerte seg gjennom ISS med håndtak og stropper.

Vil du se på andre som har smakt på astronautenes iskrem, så finnes det flere videoer på YouTube.

Og om du vil overraske en eller annen til jul med en litt annerledes iskremopplevelse, så er det faktisk mulig å få tak i slik astronautmat på thinkgeek.com. 😉 Du finner også mer informasjon på Astronaut Foods’ Facebook-side. 

Et litt annerledes, men nerdete og morsomt julegavetips fra meg.

Share.

About Author

3 kommentarer

 1. Så utrolig kult! Merker jeg blir helt fascinert av dette, tenk å kunne prøve astronautmat! Jeg så for meg at dere skulle blande den med noe, for at det skulle bli is, men nå har jeg lært. Det minner litt om Charlie og sjokoladefabrikken, på en måte. Noe som smaker helt annerledes enn det ser ut.
  På en måte kunne det vært stilig om vi kunne fått tak i sånn mat, for så utrolig lettvint da. Jeg skal avgårde på et eller annet, men kommer til å trenge mat underveis. Vel, jeg tar med meg tre poser mat og vips har jeg 3-retters middag eller lunsj. 😉
  Åssen er kaloriinnholdet, forresten? Står det noe om det på posene?

  • Haha, ja de er jo helt superlette disse posene, så det ville vært veldig praktisk som medbragt. 😀
   Jeg har sett på litt videoer på YouTube, og de med middagsretter må ofte blandes ut med litt varmt vann. På romstasjonene er posene utstyrt med en ventil, slik at de kan få varmtvannet inn i posen – de får jo ikke til å helle vann over noe der, det flyter bare sin vei hehe.

   Det var en grundig innholdsfortegnelse på baksiden av posen, men den glemte jeg dessverre å ta bilde av. Vi har noen flere poser da, så jeg skal se nærmere på det ved neste smaking, og da skal du få høre eller se. 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.