Julegavetips: Sansaire Sous-vide

2

Det er på tide å begynne å tenke på julegaver, i hvertfall slike som skal bestilles og kanskje også sendes videre.

Siden vi er litt over snittet matinteresserte her hjemme vil jeg tipse om et produkt som vi har hatt stor glede av, og som jeg synes flere burde ha på kjøkkenbenken.

Teknikken kalt sous-vide der maten varmebehandles i vakuumpakker nedsenket i varmebad er etter hvert blitt mer og mer kjent, men utstyret man trenger for å drive med dette har gjerne kostet mye og også tatt mye plass på kjøkkenbenken.

Med en Sansaire sous-vide-maskin kan man senke terskelen for å prøve seg på dette hjemme, og det er slett ikke vanskelig å få et godt resultat.

En Sansaire er rett og slett en lekker maskin som sirkulerer vannet i en beholder og sørger for at det holder nøyaktig og jevn temperatur. Slik kan du få den perfekte kjernetemperaturen.
sansaire

En Sansaire er lett (1,8 kg) og ikke så stor (bare 38 cm høy) og er veldig enkel i bruk. Fordi den ikke er låst til en fastmontert vannbeholder kan du bruke akkurat hvilket kar du vil til å varme opp maten i – en stor kjele, en plastkasse, en isoporkasse – det du har og får plass til!

På bildet under har vi rett og slett tatt en plastkasse (fra Clas Ohlsson tror jeg) og fylt den ca halvfull med vann. Her har vi ikke engang brukt vakuumpakker, men lagt indrefilét av lam i ziplock-poser. Litt olivenolje, fersk rosmarin og hakket hvitløk fikk også være med i posene, og de stod ca 2 timer på 48 grader.

2014-10-18 16.14.12 HDR

Hvor lenge kjøttet (eller fisken) skal ligge i vannbadet avhenger av størrelse og tykkelse på det som skal varmes.

Vi tok lammet rett fra posene og krydret lett med salt og pepper før det fikk en runde i stekepanna for å få den gode stekeskorpen.

2014-10-18 17.36.46

Det ble rett og slett p e r f e k t. Jeg tror aldri jeg har smakt  godt lammekjøtt!

For å beregne hvilken kjernetemperatur kjøttet bør ha og hvor lenge det bør ligge i vannbadet, bruker vi her hjemme en app som heter PolyScience Sous Vide Toolbox. Der kan man legge inn informasjon om type kjøtt og størrelse på kjøttbiten, og få masse tips og informasjon om tilberedning.

toolbox-appMen man trenger jo ikke nødvendigvis en slik app – for å finne informasjon om kjernetemperatur og koketider er det egentlig nok med et enkelt søk på Google, for det er mange infosider og matbloggere der ute som legger ut slikt.

En enkel vakuumpakker bør man jo gå til innkjøp av, og en kjapp anbefaling her er denne enkle fra OBH Nordica. Den gjør jobben veldig godt for oss i alle fall.
OBH7950Jeg kan i hvertfall love at det er virkelig gøy å få så godt resultat med maten på en så enkel måte. 😀

Sansaire kan kjøpes her for 199 USD. 

Ta en titt på Facebook-sidene til Sansaire også. 

Håper noen ble inspirert til å prøve selv! God middag! 😀 

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Den gikk rett på ønskelista mi! Har ikke råd (eller plass) til «ordentlig» sous-vide, at dette funker er jo det strålende!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.