Jeg vil på boklanseringsfester!

0

Da jeg hadde bodd noen år i Oslo og begynt å snuse rundt i kulturtilbudene jeg gjerne ville benytte meg av, var det spesielt en type arrangementer jeg fikk stjerner i øynene av å tenke på – boklanseringer!! <3

For en bokelsker som meg er det drømmende å tenke på å kunne dra på lanseringsfester og høre forfatterne lese opp fra boka, få signert et eksemplar, møte andre som er like glade i å lese og interessert i temaet som det jeg er. Lykke!

Det har ikke blitt så mange lanseringsfester på meg dessverre. Jeg husker at jeg var med på en boklansering da et av mine bloggidoler – Virrvarr, som jeg kjente henne best som da – lanserte boken «Jenter som kommer» i 2008. Jeg fikk til og med sitte ved siden av henne og ta en øl – iiiiiiiih!!! Følte meg litt starstruck da!! 😀

Copy of IMG_6307

Nå kaller jeg henne Ida Jackson altså. 🙂 Det var liksom før det, at jeg først og fremst kjente alle nettvenner ved kallenavn.

(Den boka «Jenter som kommer» er det forøvrig noen som har lånt av meg og ikke levert tilbake. Jeg husker jo ikke hvem, men er ganske lei meg over å ikke ha mitt signerte eksemplar lenger… 🙁 Buhu!!! Etter at flere slike tilfeller har skjedd, til og med fra folk jeg ellers oppfatter som redelige og ordentlige, så har jeg rett og slett sagt nei til å låne bort bøker. Kjipt, men jeg vil ikke at skattene mine skal forsvinne..Men det var en avsporing!)

Etter hvert som årene har gått har jeg sett bloggvenner og andre nettvenner publisere alt fra heftige fantasyromaner til steintøff faglitteratur. Jeg skulle gjerne vært med på alle lanseringene, men den forbaska dårlige helsa har hindret meg i å ha et sosialt liv. (Tenk at jeg et år til og med fikk en telefon om å bli med på Aschehougs hagefest – var noe med bloggere som skulle få komme, og så måtte jeg si nei.. 🙁 )

Da boken «Gi meg en scene!» der jeg selv hadde vært med og skrevet et kapittel, måtte jeg jo likevel kreke meg ned til lanseringen på Litteraturhuset. Slekt og venner stilte også opp. 🙂 Det var så gøy!! (Lurer på om jeg må skrive en bok nesten bare for å få egen lanseringsfest.)

Her sammen med vår høyt aktede redaktør, Mad Mullah.

I går gikk jeg glipp av nok en lanseringsfest, en jeg virkelig, virkelig, virkelig ville gå på. Ine Thereze Gransæter og Ann Elin Schüssel har på fått 52 fantastiske bidragsytere med på #crowdwriting av «Bli kvitt møtehelvetet», og boken er blitt til på bare en uke! Det er helt utrolig å tenke på, og jeg er helt sikker på at det er mange flotte tips og historier her!

IMG_7523.JPG

En ting er i hvertfall sikkert, og det er at jeg skal følge med på MyPocket Academy fremover, for disse damene (som er i sin tredje beste alder, må vite!) har jeg skikkelig trua på. Du kan jo følge Ine blant annet på Twitter @infame og Instagram @inetreskje .

Men det blir jo ikke mange lanseringsfester på meg når jeg sover 1 time og 24 minutter om natta og ligger og vrir meg i smerter resten av døgnet. 🙁 (Litt sutrete for det her altså, det er så kjipt å gå glipp av alt som er gøy!)

IMG_7573.PNG

Skjermbilde fra Jawbone UP-appen. Har ikke sovet en hel natt på 7 år..

Nei, jeg må nok til med å skaffe meg bedre smertelindring og mer praktisk hjelp i huset. At livet bare skal bestå av det aller, aller nødvendigste av husarbeid, få i seg mat og administrere pasienttilværelsen. «Jammen du ligger jo her og skriver som bare det!» synes jeg nesten at jeg hører noen si, men jaggu – her ligger jeg på sofaen og tør ikke reise meg for å gå på do for jeg er ikke sikker på om bena vil bære meg. Jeg må ha brukt opp den bittelille resten av energi da jeg gikk på apoteket i sted.

IMG_7574.JPG

Litt betuttet bloggerinne på vei til apoteket i høstregnet på St. Hanshaugen. Men jeg tok på lebestift da, det skal jeg ha!

Det er jo ikke sånn at jeg liker å være så bundet til å tilbringe timesvis i døgnet i horisontal stilling og pusle rundt på Facebook for å ha sosial kontakt og tidsfordriv! Jeg vil ut, jeg vil være med på ting!! 

Men sånn er det. Jeg har vel egentlig ikke noen konklusjon på dette innlegget jeg. Kanskje dere kan ta en skål for meg på neste boklansering?

Jeg håper bare at det kan skje et eller annet slik at jeg får livet og valgfriheten tilbake igjen. Kall meg gjerne en drømmer, men jeg nekter å gi opp.

Og dere? Tusen, tusen takk for at dere fortsetter å invitere meg til arrangementer, fester, lag og feiringer selv om dere vet at sannsynligheten for at jeg dukker opp er liten. Det gjør faktisk at jeg føler at jeg blir regnet med, selv om ting er som de er. Jeg kjenner at jeg er fryktelig glade i dere for det! <3 (Litt lettrørt i dag også da sjø…)

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.