September er her – takk for at dere henger med!

10

10580210_846442448713237_8790736187845924734_n

 

Jeg liker høsten i Oslo. Selv om det er trist på et vis at sommeren er over, er det godt med kjølig, klar luft og trær som snart skal gnistre i høstens gyldne farger. Ikke snakk om at jeg noen ganger kommer til å flytte tilbake til Trondheims sure vind fra fjorden, pissregn og allværsjakker! 😀 Her i Oslo får jeg jo faktisk brukt høstklær!

For mange er også høsten en trist påminnelse om at de er en del av «utenforskapet». Når «alle andre» starter opp igjen med jobb etter ferien, skolestart, treninger, terminlister, aktiviteter, så skal det noe til å ikke bli berørt når man lever i dager som bare går og går, det samme dag etter dag, ingen «ny start» etter «ferien».

Men sånn er det, og da kan vi i alle fall sende noen ord ut på det store internettet og si at tross alt er vi takknemlige for det vi har, de gode menneskene vi har rundt oss og det lille vi får vært med på.

Jeg har blogget lite i sommer, og til og med vært inne på tanken om å legge ned hele bloggen. Det gjør jeg nok ikke, men jeg er usikker på hvilken retning den tar fremover. Det er dessuten mye «in real life» som krever meg så mye at jeg egentlig ikke har overskudd til å skrive – når jeg har noen stunder for meg selv trenger jeg å roe hjernen, ikke aktivisere den.

Likevel – jeg ønsker å si tusen hjertelig takk til dere som henger med og leser bloggen enda! 😀

Og som tradisjonen er (selv om jeg vet at jeg falt av på dette i sommer), så retter jeg en symbolsk hyllest til mine topp fem kommentatorer for august 2014:

1. TanteLappe

2. Sexy Sadie

3. Geir

4. marit elisebet totland

5. Mormor

Tusen takk kjære nettvenner. <3

Jeg har altså en del på hjertet, og håper at det kan komme sånn litt etter hvert, med både stort og smått.

Inntil da ønsker jeg dere en strålende dag!

Share.

About Author

10 kommentarer

 1. Glad du valgte å fortsette med bloggen,
  skriv når du bobler over av noe – take care!

  Ps: D er fint høstvær i trøndelag og 😉

  • Det bobler og bobler! 😀

   Joda, det ser uansett ut til at jeg får en del nedetid fremover, da høsten som regel tar knekken på den fysiske formen, så da ligger jeg her uansett med laptopen i fanget og hørselvernet på. 😉 Kan bli bloggposter av det!

   Håper det holder seg med fint høstvær i Trøndelag da!

 2. Ho ho så bra du ikke slutter å blogge! Jeg ble glad. Hilsen fra Trondheim der jeg har vasa langsomt rundt i shorts, barføtt i skoa og tynn skjorte uten uttapåjakke i hele dag (uten å fryse) 😉

  For å være litt alvorlig: Når jeg føler på det du skriver om at alt starter på nytt og jeg kjenner savn, sorg og vemod over det tapet det er å ikke ha den tradisjonelle begynnepånyfriskomhøsten-følelsen trøster jeg meg med at endelig er det fred å få. Alle har nok med sitt med skolestart og jobb, treninger og terminlister. Jeg er hjemme med min heldøgnsjobb (jeg er proff aktivitetsavpasser) men den travleste tiden er over for denne gang. Det er høst. For å sitere en reklame fra ei nettside som selger skjønnhets- og velværeprodukter: It´s ME time. Time to endulge in ME.

  Jeg opplever at høsten er en ny start, et nytt kapittel, selv om jeg har ME. Sommeren er temmelig heseblesende med reising og andre sommeraktiviteter som for meg er krevende og utmattende selv om (eller nettopp derfor) de er aldri så sosiale og festlige. Når høsten kommer og roen senker seg er det på et vis en ny start.

  Det er ikke snakk om blanke ark og store omveltninger. Men. Eksempler på hva man kan starte på «nytt» med om høsten: Hvilke aktivitetsavpassingsvaner skal man ta frem? Hvilke vaner skal man legge bak seg? Kanskje jeg får til å lese? Et blad – til og med ei bok? Hva orker jeg å høre på av musikk? Jeg prøver å plukke ut hva jeg vil høre på. Hvilke radioprogram jeg orker å høre på. Skal jeg (endelig) lage ukemenyer for resten av høsten/måneden/uka så jeg slipper å bruke energi på å finne ut hva jeg skal spise? Når skal dagslyslampa mi se lyset? Bedre for tidlig enn for seint. Og te. Hva skal jeg drikke? Hva skal jeg se på ? Trash på TV? Ei bok med vakre bilder? En ny serie? Lukke øynene og reise «inne i hodet»?

  Dettte er eksempler på de små, nære tingene jeg kan påvirke. Som kan gjøre alle de grå dagene litt lysere. Som kan gjøre mørket overkommelig. Selv om dagene bare går og går som du skriver så er det opp til den enkelte å lage «ny frisk». Vi har ikke like mange hyllemeter å velge fra, men jeg tror det kan være forsøket verdt å se på hva man faktisk har og velge på øveste hylle selv om utvalget ikke er så stort som hos friske folk. Jeg har tenkt å bruke høsten til enslags vareopptelling og lagerrydding og prøve å bli mer bevisst på hva jeg fyller tida med når jeg er i form til å fylle den med annet enn hvile. Jeg gir meg selv en ny start.

  Jeg vet det er lett å si. Jeg vet det krever at man ikke har de dårligste dagene. Jeg vet det krever overskudd. Det krever også øvelse. Jeg øver sånn passe knallhardt. På å ha best mulig kvalitet på det jeg får til å gjøre. Derfor leser jeg bloggen din. Fordi den er en av de bedre. Enda en gang: Tusen takk!

 3. Må legge til, for sikkerhets skyld: Jeg har moderat ME og kommentaren over her er ment som inspirasjon til de som er friske nok til å benytte seg av dem. Håper det ikke leses som at «alle» i like stor grad kan øve seg til å ha en bedre hverdag. Ikke alle orker å høre på radio/se i ei bok osv., uansett hvor bra kvaliteten er. Poenget mitt er at når man har knapt med «våken» tid og energi er det desto viktigere (for meg) at det skal være best mulig kvalitet på det lille jeg har mulighet til å påvirke og å gjøre.

  Kvalitet var også viktig da jeg var på det dårligste. At de som var i nærheten hadde tøfler og ikke tresko på – at alle lyder var pakket inn i vatt. Jeg var for syk til å tenke tunge tanker. De kom når jeg etter hvert fikk mer overskudd. Etter hvert kom tanken på kvalitet og bevisstheten om hvem/hva man skal sammenligne med sigende. Jeg fant ut at det som var smartest for meg var å sammenligne meg med meg selv og ikke andre. Og at livet er for kort til f.eks. å se dårlige filmer med mindre det er det man har lyst til. Men før jeg starter enda en avhandling skal jeg pelle meg i seng;-)

  • Skjønner godt hva du mener. Jeg skriver jo også ut fra den graden av ME _jeg_ har. Det er ofte umulig å skrive noe som passer for alle.

   Det finnes mye å glede seg over, og jeg tror det er viktig å plukke godt fra den «dette blir jeg glad for å gjøre»-lista. <3

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.