Bloggen er blitt forsket på! :-o

0

I dag ble jeg gjort oppmerksom på en forskningsartikkel fra 2010 hvor en del norske bloggere er nevnt, og min er en av dem. 🙂

Slikt er jo litt morsomt å få greie på, synes jeg.

bloggforskning

Artikkelen er skrevet av Hallvard Moe ved universitetet i Bergen og ble publisert Social Science Computer Review i 2010. Jeg har bare ikke visst om dette før, men det var litt gøy å se. 🙂

I artikkelen nevnes diskusjonen om datalagringsdirektivet og om sykefravær, og her er altså bloggen min nevnt blant flere andre norske bloggere som dere ser av skjermbildet under.

bloggforskning2

Hadde jeg sett denne artikkelen da den ble publisert (eller helst før), så ville jeg nok reagert på denne setningen:

Specifically, on the issues of sick leave, health care, and the welfare system, some of these blogs
(Revolusjonært roteloft, Under stjernene, and Rolerbloggen) draw on personal experiences with
emotional illness and mental health care services.

To av disse bloggene har meg bekjent blogget om livet med ME, og det virker som om artikkelforfatteren ikke har fått med seg hva innholdet i bloggene er når han klumper alle sammen under «emotional illness» og «mental health care services». Men men, forskere er ikke perfekte de heller. Forhåpentligvis har forskeren lært litt mer etter hvert, kanskje av å lese blogger? 😉

For moro skyld gjorde jeg et søk i Google Scholar på bloggnavnet, og da fant jeg ut at bloggen min også er omtalt i en masteroppgave som tar for seg diskusjonen om datalagringsdirektivet: Om nye mediers betydning for politisk aktivitet og deltagelse, Carl Christian Grøndahl. Det var jeg heller ikke klar over, men gøy! 😀

Uansett, morsomt å bli gjort oppmerksom på dette!

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.