Foredrag fra ME-dagen: To viktige videoer.

3

Flere av dere har sikkert lest mitt referat fra lynkurset i ME og foredragene som ble holdt på ME-dagen den 12. mai. 

Nå har det blitt lagt ut videoer fra to av disse foredragene og de er virkelig verdt å se, både for de som ikke var der selv og for oss som så det der eller på nett, men gjerne vil se det om igjen. Alle foredragene blir lagt ut på denne siden. 

Foreløpig er foredragene til Jørgen Jelstad og Katarina Lien lagt ut, jeg limer dem også inn her, for størst mulig spredning. 😀

Jørgen Jelstad

Man bruker 3-4 ganger så mye penger på å finne løsningen på hvorfor menn blir skallet, som på ME-forskning!

Sammenligner man med andre og tilsvarende sykdommer, så tilsvarer 1 år med MS-forskning ca. 30 år med forskning på ME. Da er det ganske naturlig at man ikke har funnet noen løsning eller svar!

 

Katarina Lien

Det er et veldig viktig begrep i ME-forskningen som kalles PEM – Postexertional Malaise. På norsk kaller vi det ofte “sykdomsfølelse etter belastning” eller “aktivitetsutløst forverring”. Denne belastningen eller aktivitetet kan være noe helt minimalt. Som en pasient hadde sagt til henne: ALT KOSTER. Selv det å ta på seg trusa om morgenen koster. For det aller dårligste er kostnadene bare ved å holde seg i live så store at de ikke klarer å hente seg inn igjen eller restituere seg.

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Fremdeles er det slik at mye forskning innen helse og lignende er innrettet mot maskuline lidelser. Men det endrer seg vel med tiden.
    Klem og takk for at du legger ut 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.