Balkongprosjektet

6

Det er sol og varme dager i hovedstaden, og med slikt vær kommer også trangen til fornyelse og utekos.

Jeg har alltid drømt om en hage med bringebærbusker og klatreroser, men det får man ikke når man bor i femte etasje i en bygård gitt. Men balkong er fint det også, og mitt «uteområde» jeg prøver å få det koselig på.

Selv om det er en liten balkong krever det også vedlikehold og de siste ukene har jeg tatt tak i en sårt tiltrengt rengjøringsjobb der ute. Alle treplattingene er tatt inn og skrubbet rene for møkk og grønske opptil flere ganger, og står nå til tørk før de skal beises.

20140528-191624-69384340.jpg

Det går ikke så fort fremover, en økt her og en økt der, men det får ta den tiden det tar.

Noen planter er hengt opp på balkongveggene og spirer og gror. Knopper er spennende, å følge blomster som springer ut. Vakkert!

20140528-191625-69385264.jpg

Mange planter som skal stelles med. Noen skal plantes om, noen skal kastes, noen skal bare dulles forsiktig med slik at de trives best mulig. Akkurat nå er det lite orden her ute, inntil alt er i orden med plattinger og beising, men det er i hvertfall mye grønt og noen farger å hvile øynene på.

20140528-191653-69413326.jpg

Jeg tror det blir bra til slutt. 🙂 Og så har butikkene i kvartalet vårt stadig tilførsel av nye blomster, så det dukker vel opp noe nytt etter hvert også.

Forhåpentligvis blir det mange fine dager på balkongen i sommer, med en bok og et glass iskald drikke kan det gå an det.

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. TanteLappe on

  En balkong kan gi mye glede, særlig med så mange fine blomster også.
  Håper du får mange fine sommerdager på balkongen din!

  • Tusen takk! 😀
   Det tar jo litt tid å få det ferdig, men jeg har hele sommeren jeg altså, og stresser ikke.
   Dessuten er det bare fint med fargeglade blomster rundt seg. 🙂

 2. Det er koselig med blomster i krukker! Jeg har heller ikke hage- bare blomsterkrukker på mine plattinger. Det er liksom nok – nok blomster så man blir glad av fargene, nok jord til å bli skitten på hendene og nok vedlikehold som vanning og kniping. Ikke alltid jeg får til det heller, men jeg synes det er kos. Litt mer slit er det å luke på runde i sameiet her… men jeg har heldigvis en mann som kan hjelpe til. Ja, la oss håpe på mer sol og varme denne sommeren:)

  • Selv om jeg egentlig ønsker meg hage med plen og bed og bringebærbusker så ser jeg jo at det er mer enn nok jobb med den lille hage-balkongen jeg har. 🙂

   Men det er koselig med blomster som lever og gror og sprer glede med farger, så jeg er takknemlig for å ha det i alle fall.

 3. Det er så koselig med sommerblomster i krukker. Håper du får mange fine stunder på balkongen din i sommer.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.