SÅ syk er du – SÅ lenge skal du leve

2

Jeg tenkte å skrive litt om funksjonsvurderinger og dokumentasjon, og da jeg satt og leste om dette i dag kom jeg over et bilde jeg tenkte å dele med dere. 

Det er fra en side for palliativ pleie (Pallipedia), det vil si lindrende behandling for svært alvorlig syke pasienter, i dette tilfellet kreftpasienter.

Bildet viser ulike grader av funksjonsnivå, og det er forsåvidt ikke noe nytt. Det som var et lite sjokk for meg var koblingen til estimert gjenværende livstid. Eller sagt på en enklere måte: Så syk er du – så lenge er det til du skal dø.

PPS

På dårlige dager så ville jeg altså hatt bare 1-3 måneder igjen å leve, med det funksjonsnivået ME-sykdommen tvinger meg ned på. Om jeg hadde kreft altså.

Jeg tenker på de som er alvorlig syke med ME og bare ligger uten å klare å spise engang. Som i koma, har jeg hørt det beskrevet flere ganger. De ville bare hatt noen få døgn igjen å leve de, hvis de hadde kreft og var så syke. Men de dør jo som regel ikke. De ligger der dag etter dag, år etter år.

Det er helt sykt å tenke på.

Det ligger mer om skjemaet på denne siden, for den som vil lese. Jeg skal skrive mer om vurderinger av funksjonsnivå – følg med! 

Share.

About Author

2 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.