Dagens: Redigerer dykkevideoer! :-D

4

Det er alltid gøy å lære noe nytt, og de siste dagene har jeg virkelig hatt litt å sette meg inn i!

For et par sesonger siden fikk mannen et GoPro 3-kamera av meg i julegave. Fordi vi dykker er det morsomt å ha et lite undervannskamera til å fange de magiske øyeblikkene.

Inntil nå har jeg latt mannen pusle med dette og ikke gjort så mye med de videoene vi har tatt. Men vi har jo også samlet en del mer utstyr som rødfilter og strober, som gjør kvaliteten bedre.

Når vi nå kom hjem fra en tur til Thailand der dykking så absolutt var en stor del av turen, sitter jeg altså her med over 40 gigabyte med videoer og bilder!! 😀

Målet er å gå gjennom det hele litt etter litt, og dermed få turen til å vare leeeeeenge i minnet.

Undervannsvideoer er ofte litt hakkete, for det er ikke så lett å holde et kamera helt i ro under vann og bevege det sakte og forsiktig når man filmer. Del en av oppdraget mitt i dag var derfor å finne et program for billedstabilisering.

Det finnes en del gratis programvare der ute, og det finnes en del programmer av ulik kvalitet. Etter å ha lest en god stund på ulike forum etter tips (det er forøvrig en lur ting å gjøre, for å høre andres erfaringer), fant jeg ut at vi heller skulle investere i et skikkelig program. Valget falt på Mercalli V3 Standalone Software

mercalliv3

Det ligger en demo av programmet på Vimeo, hvor jeg også har hentet dette skjermbildet fra.

Nå skal jeg ikke skryte på meg å ha satt meg inn i alle funksjonene enda, for her er det mye man kan gjøre både med stabilisering, beskjæring og trimming etc.

Jeg brukte Mercalli V3 som første steg i redigeringen, for å stabilisere videoene.

Deretter lastet jeg dem inn i GoPro Studio, hvor det er utrolig mye man kan gjøre! Sette sammen flere klipp, endre på alt av farger, kontrast, lys etc. Legge til filter, tekst og musikk, ja jeg er sikker på at det kommer til å ta meg evigheter å utforske mulighetene her.

gopro studio

Men jeg har ikke tid til å lære meg alt før jeg redigerer ferdig videoene, jeg vil jo så gjerne dele opplevelsene med flere og vise frem det flotte livet under vann. 😀

Jeg tar med to korte videoer her. Den første er fra toppen av et rev som heter Rocky Island, og det ligger i Mergui-øygruppen utenfor Myanmar. Den andre er av en stonefish (hva heter det på norsk da? steinfisk??), og det er litt interessant å se hvordan den reiser de giftige piggene sine når Mannen kommer litt for nærme med kameraet…

Hvis noen vil se flere videoer så ligger det allerede en del på YouTube, og det kommer altså flere fremover etter hvert som jeg får redigert litt etter litt.

Egentlig skulle jeg jo ha laget en video som viser forskjellen på råmaterialet og det ferdige resultatet, men nå er jeg for sliten haha 😀

Det er i alle fall morsomt for meg å «gjenoppleve» turene under vann, og kanskje er det noen som leser her som synes det er pent å se på også. <3

Share.

About Author

4 kommentarer

 1. Det er jo så moro «å få være med» under havflaten – og milde så mye dere treffer på!
  Kjempefine filmer, men med skikkelig utstyr blir det jo bra 😉
  Takk for at du deler!

  • Tusen takk Lokki! 😀
   Det er kjempegøy å holde på med dette i alle fall, mange gode minner. Ja, det er som å komme inn i en helt ny verden når man dykker ned under vann altså. Verdens beste meditasjon! <3

 2. Va glad jag är att jag hittat hit! Blev tipsad i ett svenskt ME-forum eftersom jag precis berättat om att jag är ‘frisk’ från min ME så länge jag är under ytan. Jag har svår ME och kan inte gå mer än några steg, så jag har rullstol. Är sängbunden höst/vinter/vår. Men i vattnet mår jag bättre, bara jag har orkat komma i och få på mig våtdräkt. Jag fridyker och har märkt att många symptom lindras tack vare dykreflexen. Min man har medelsvår ME och känner likadant.
  Vi snorklar och fridyker här på Västkusten utanför Göteborg i Sverige, det är oerhört vackert!
  Jag har inte hunnit läsa resten av din blogg men ser fram emot att göra det!
  Berätta gärna om du känner igen detta med dykreflexen, jag får helt klart mer syre i hela kroppen av det! Kram <3

  • Hei Mireille!!

   Så gøy å komme i kontakt med flere som kan dykke selv om de har ME. 🙂 Det var virkelig en vidunderlig oppdagelse for meg å finne ut at jeg klarte å holde på med det, når livet over vann var så begrenset.

   Jeg har ikke fridykket så mye og vet ikke hvor mye dykkerefleksen spiller inn. Men jeg merker klart forskjell på når jeg dykker med vanlig luft og når jeg dykker med nitrox, og etter det jeg har diskutert med den del leger så tror vi at kombinasjonen mer oksygen + trykk gir en positiv effekt på meg. Dette kan også stemme med noe forskning som er gjort på at ME-pasienter som bare får oksygen har liten effekt av det, mens behandling i trykkammer har hjulpet noen.

   Jeg får det i hvertfall mye bedre når jeg kan komme meg i vannet og dykke! 😀 Så det skal jeg prøve å fortsette med!

   Klem! <3

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.