Adoptert en tiger!

0

Jeg har fått plantet føttene på norsk jord igjen, selv om det kjennes ut som om hodet mitt fortsatt befinner seg i Thailand et sted.

Kroppen tror fortsatt at vi er på en båt, så den gynger i vei! 😀

Det er altså på tide å ta fatt på de hverdagslige syssler igjen. Vaske klær, handle mat og hente posten. En pakkelapp fortalte meg at jeg hadde fått en pakke som inneholdt «plush animal». Men jeg hadde jo ikke bestilt noe kosedyr!?

Joda, hukommelsen er en morsom dings. Samme dag som vi besøkte Tiger Kingdom i Phuket (se bilder her), var jeg inne på sidene til World Wildlife Fund. Jeg har jo visst at tigerbestanden i verden er truet, men besøket hos tigrene, det å fysisk få være til stede med dem, klappe dem og få informasjon om dem mens man var sammen med dem, var virkelig en øyeåpner for meg.

Wild tiger numbers are at an all-time low. We have lost 97% of wild tigers in just over a century. Tigers may be one of the most revered animals, but they are also vulnerable to extinction. As few as 3,200 exist in the wild today. (WWF)

Vi fikk vite at en del av overskuddet hos Tiger Kingdom gikk til bevaringsprosjekter, men jeg ville gjøre noe mer, gi litt ekstra i tillegg til de pengene vi la igjen lokalt. På sidene til WWF kan man lese om tigrene som er igjen, og hva man kan gjøre for å hjelpe. Jeg valgte å symbolsk «adoptere» en tiger – som selvfølgelig ikke betyr at man adopterer sin helt egen tiger (åååh, tenk å kunne hatt en tigerbaby!), men å støtte prosjektene for bevaring av tigerbestanden.

“Saving tigers is simple. All they need is enough prey, space and protection. The difficult part is securing unswerving long-term commitment from the world to save this species.” Dr. Barney Long Asian Species Expert (WWF)

For det er jo sånn at jo mer vi mennesker brer oss utover, jo mindre plass blir det til tigre og andre ville dyr. Og så får man konflikter mellom mennesker og dyr, og da taper dyrene. Heldigvis finnes det mange ildsjeler som jobber for at utrydningstruede dyrearter skal vernes.

Derfor fikk jeg i dag en plysjtiger i posten, og et takkebrev for donasjonen. Jeg vet i alle fall at vårt besøk hos tigrene har gjort meg mye mer bevisst på denne saken, og at jeg kommer til å bidra med det jeg kan også i fremtiden.

20140322-130709.jpg

20140322-130727.jpg

 

Ellers hadde The Oatmeal en morsom post om utrydningstruede dyrearter her.

20140303-172900.jpg

Se så vakker hun er. <3

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.