Jeg har lånt en bok!! (@deichmanske @ebokbib)

6

Nå er jeg så hoppende, sprudlende glad at jeg bare MÅ skrive til dere med en eneste gang! 😀

Jeg har nemlig lånt bøker!

Dere som følger bloggen husker kanskje at jeg skrev om skuffelsen da jeg ikke fikk til å låne e-bøker i appen eBokBib, fordi jeg ikke hadde noe lånekort på biblioteket.

Den posten ble heldigvis oppfattet på den måten jeg mente det – som konstruktiv kritikk – og ikke bare personlig syting. Det ble en flott og konstruktiv debatt på mange arenaer – både her i sosiale medier, men også som jeg forstår på biblioteker og blant bibliotekansatte.

Jonas fra Deichmanske la igjen en veldig flott kommentar på bloggposten, og så fikk jeg en hyggelig e-post med spørsmål om jeg ville ha besøk…

Og vet dere hva? I dag har det vært en hyggelig kar fra Deichmanske her, Martin, og gjett hva han hadde med seg??

Jaaaaa!!! Lånekort til meg!! <3

20140205-132223.jpg

Nå er jeg sååå glad, endelig skal jeg boltre meg i norsk litteratur igjen, uten å måtte tømme mannens visa-kort. 😉 (Sånn sett tror jeg mannen også blir veldig glad for dette lånekortet.) Det er dessuten en viss stolthet over å ha bibliotekkort igjen synes jeg. Det hører liksom med det, det er å være en del av samfunnet. Jeg rakk aldri å skaffe meg det da jeg flyttet til Oslo, men nå har jeg det!! <3

Mens Martin var her testet vi selvfølgelig innlogging og låning, og det fungerte helt utmerket! Nå har jeg reservert flere bøker og lånt to, og gleder meg til mange, mange gode bokstunder fremover.

20140205-132156.jpg

Før jeg avslutter mitt gledesutbrudd vil jeg også si at denne saken er et eksempel på forbilledlig håndtering av en sak i sosiale medier. Ja, for dere som jobber med sosiale medier så burde dere egentlig bruke dette som et case! Deichmanske tok tak i saken rett etter at jeg skrev om den, og ikke bare har de løst mitt personlige problem, men de har også tatt med seg mine innspill videre i utviklingen av utlånstilbudet for e-bøker. Det er så herlig med slike gladhistorier, eller hva? 😀

20140205-134431.jpg

 

Alle bilder: Privat. 

 

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. SÅ fantastisk og gledelig, kjempeflott respons av Deichmanske!
  Og at det fører til konstruktiv debatt – det liker vi 🙂
  Vet du, jeg nevnte for mannen at jeg undret meg over hvordan digitale bøker kunne være utlånt, det hadde han akkurat hørt noe om på radioen – ja så da kunne han fortelle meg at: bibliotekene betaler for hver gang en digital bok lånes ut! Og DET blir jo dyrt! Det er nå slik her i Sverige, men det aner meg at det kan være slik i Norge også? Og det forklarer jo saken.
  Jaja – nå forsvinner vel du inn i litteraturens verden…
  Kos deg ❥

  • Ja, det var virkelig en overraskende positiv vending denne saken tok – takket være responsen fra Deichmanske!

   Jeg skjønner egentlig at de ikke kan ha uendelige kopier av e-bøker til utlån også, dette er jo avtaler som er regulert med bl.a. forlagene. (Jeg har ikke satt meg veldig godt inn i det.) Men at det i det hele tatt finnes en mulighet er jo fantastisk. 🙂 Fremskritt! <3

  • Hei,
   i Norge har man gått for «eksemplarmodellen», som betyr at en digital fil skal oppføre seg på samme måte som en p-bok. Det betyr at biblioteket har kjøpt en «lisens» som de så kan låne ut en gang av gangen.

   I Sverige gjøres det ikke sånn, der betaler biblioteket ca. 20 kroner hver gang boken lånes ut. Det betyr at de ikke betaler for bøker som ikke lånes ut, men de kan fort ruinere seg når alle låner «Jag är Zlatan»…

   Dette er hele tiden forhandlinger, og man har langt fra funnet noen endelig løsning. Jeg jobber i Norsk Bibliotekforening, en politisk interesseorganisasjon for bibliotek, som jobber med mottoet «E-bøker til folket!» Det er imidlertid mange aktører her, og det er viktig at forleggerne og forfatterne får et marked de kan leve av, samtidig som biblioteket må ha bøker til lånerne sine. Her kan du se e-bokprinsippene Norsk Bibliotekforening jobber ut fra.

   Kompleks sak – viktig at lånerne engasjerer seg for bedre bibliotek! Takk for fin historie, Cathrine!

 2. Så braaaaaa 😀 Dette må jeg prøve, jeg vil også låne bøker på nettet 😀
  Okei… Appen nedlastet….. Og jeg lurer nå selvsagt på: hva gjør jeg nå?
  Jeg har ikke lånekort der.. Jeg har ikke lånenummer…

  Finns det en «oppskrift» på hvordan jeg får låne der? 🙂

  • Jaaaa, skjønner godt at du vil det! 😀

   Når du har appen er neste steg: Skaffe lånekort med nasjonalt lånenummer.
   Kommer du deg på biblioteket? I så fall – gjør det.

   Kommer du deg IKKE på biblioteket av helsemessige årsaker? Skriv til dem – kontaktinformasjon står på hjemmesiden deres.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.