Fruen flotter seg på Fru K

6

Jeg hadde hørt så mye bra om restaurant Fru K på The Thief, så jeg foreslo for damene at vi skulle ta nyttårslunsjen der. 

Det skulle vise seg å være en glimrende idé! 🙂

Tre damer i sin beste alder var vi som møttes for å gjøre litt stas på oss selv, slik det skal være en gang i blant. Som jeg sa til Lille Sprell her om dagen: Du møter venninnene dine på skolen hver dag, men vi voksne møter dem ikke like ofte – kanskje bare én gang i måneden.

Det første jeg la merke til på Fru K var den behagelige og innbydende atmosfæren. Restauranten ligger i 2. etasje, og interiøret er i dempede og gyldne farger med dype, gode stoler og myke materialer. Jeg har lånt et bilde fra restaurantens galleri for å vise dere:

Fru K

Sittende i en slik gullstol med utsikt over fjorden og Akershus festning følte jeg meg vel til rette og så visstnok veldig fornøyd ut. Det var jeg da også så absolutt, både stemningen og den lave bakgrunnsmusikken passet meg godt. Her er det mange vakre designdetaljer, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Lunsjmenyen byr på både kjøtt, fisk, burger, suppe med hummer og skalldyr. En i følget hadde blinket seg ut burgeren allerede på forhånd, etter å ha sett bilde av den på Facebook. (Man skal ikke kimse av det å bli fristet av matbilder på Facebook altså. 🙂 )

Jeg gikk for blåskjell med grønnkål og lønnesirup, og det var virkelig snadder.

d

Vi fikk også små nybakte rundstykker på bordet med smak av anis (eller var det fennikkel?) og deilig Rørossmør til – det var så godt at vi måtte be om en ekstra runde!

Den lune atmosfæren og upåklagelige diskrete servicen innbød til rolige samtaler om både livet, døden og kjærligheten – for å si det mildt! Smilende servitører med lav stemme sørget for at vi hadde alt vi trengte, og presenterte maten raskt og høflig før de trakk seg tilbake og lot damene skravle i fred i sin egen verden.

Mens tiden gikk fikk jo i hvertfall én av oss lyst på dessert, og det kom rabarbra Savarin med ferskostis på bordet til kaffen. Nyyyydelig!

IMG_4170

Ikke rart at Aftenpostens matanmeldere skrev dette etter å ha besøkt restauranten: «Det ypperste av norske og skandinaviske råvarer tolket med moderne vri.» Jeg falt i alle fall pladask for Fru K! 

DSC_0256

Etter lunsjen var det mørknet ute, og vi tuslet ned i lobbyen for å ta en titt på inventaret.

DSC_0264

Se de kule hodeskallene vi fant i bokhyllene!

DSC_0260

DSC_0259

For ikke å snakke om at vi måtte ta noen bilder av oss selv også… 😉

DSC_0267

Men neglelakken da, hører jeg dere roper i bakgrunnen her. Jaja, selvfølgelig får vi med den også:

20140113-134753.jpg

Skal vi tilbake hit? Det kan jeg love deg! Jeg har faktisk lagt nye planer allerede… 😀

 

 

Share.

About Author

6 kommentarer

  1. Å – det hørtes hyggelig ut! Det er kos når man får til å treffe venninner sånn. Og deilig mat og drikke er jo heller ikke å forakte! Kanskje jeg prøver den ut en gang?! Og du var jo bare lekker! Sto fint i stil til inredningen det antrekket der!

  2. Flott frue på fin restuarant!
    Kjekt å lese om turen ut, maten osv. Da kan jeg også drømme litt 🙂

  3. Det både hørtes og så godt ut !..og stort pluss for generøs og god sittekonfort og helsebringende utsikt 🙂 i vakre omgivelser…Skal ha den i bakhodet neste gang jeg besøker i hovedstaden !
    Ha en fortsatt god dag 🙂 Lilja

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.