Et skremmende intervju

2

Dette intervjuet med den britiske barnelegen Dr. Nigel Speight tar for seg hvordan det medisinske systemet svikter barn og unge med ME.

Dr. Speight har vært involvert i 30 tilfeller hvor barn med ME enten har blitt fjernet fra hjemmet med tvang, eller truet med det. I alle disse tilfellene har barna, eller mødrene deres, blitt gitt en diagnose som erstatter ME-diagnosen.

En transkripsjon av dette intervjuet er blitt laget av den nederlandske ME-foreningen, og ligger på denne siden. (For de som synes det er vanskelig å lese på engelsk, kan denne Google Translate-oversettelsen være et ok alternativ.)

Med tanke på en del kontakt jeg har med ME-pasienter og familier med ME rundt omkring i Norge er det nærliggende å tenke på en del saker jeg har hørt om her hjemme også. Det må være helt forferdelig å være foreldre og se at barnet ditt blir alvorlig syk, enda verre når de som skal være profesjonelle påstår at det er foreldrenes (spesielt mors) «skyld» at barnet ikke blir bedre.

I september sendte 87 «ME-mødre» et brev til Helsedirektoratet om den utredning og behandling deres barn har fått. (Eller ikke fått!)

På bloggen «ME-mammas betroelser» kan du lese mer om hvordan det er å leve med et eller flere ME-syke barn.

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Takk for at du tar opp dette, Cat!
    Vi kommer til å legge ut noe om dette intervjuet på «ME-mammas betroelser», for dessverre er det dr Speight tar opp i dette intervjuet høyst aktuelt også i Norge.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.