Klare kriterier for rett behandling

0

De aller fleste som har hatt en eller annen befatning med ME-saken vet at diagnosekriterier er et viktig tema.

I grunnen er det ganske enkelt: For å få forskning som gir gode svar, og for å finne muligheter til god behandling, må vi vite hvem og hva vi snakker om. Uten gode diagnosekriterier for ME (myalgisk encefalopati) kan man komme til å hive pasienter med ulike lidelser oppi samme kategori, og da vet man egentlig ikke hva resultatene sier. For de som vil gå litt grundigere inn på dette anbefaler jeg Jørgen Jelstads utmerkede bloggpost Diagnoseforvirringen

Fordi dette med klare diagnosekriterier er så viktig, har pasienter, organisasjoner og helsepersonell engasjert seg når det amerikanske Helse- og sosialdepartementet vil se på om de skal redefinere ME. Fagpersoner og forskere er klare i sin tale: Det trengs ingen redefinering av ME, og vi vil at de kanadiske konsensuskriteriene (også kalt «Canada-kriteriene», CCC) skal benyttes.

ME-foreningen har skrevet mer om denne saken på sine nettsider, for den som vil lese mer der.

Jeg oppfordrer alle som støtter ME-saken til å skrive under på denne kampanjen for å styrke de gode kriteriene som finnes og unngå å kaste bort mer tid og penger på dette.

Ta inn hele skjermen 14.10.2013 183202.bmp

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.