XCOM på iPad: Stor lykke og stor ulykke

6

Jeg ble både glad og opprømt da jeg oppdaget at «XCOM: Enemy Unknown» var kommet til iPad.

Etter å ha spilt gjennom PC-versjonen flere ganger og hatt mange, mange timer med spenning og moro, var jeg ikke i tvil om at jeg kom til å kjøpe iPad-versjonen også. Med en størrelse på 1,86 GB måtte det ryddes litt på iPaden før det kunne lastes ned fra iTunes dog.

Prisen var ca. 140 NOK, men jeg syntes det var vel verdt pengene da jeg begynte å spille.

20130716-114110.jpg

20130716-114119.jpg

 

Skjermdump fra introvideoen.

At et så omfattende spill (de har faktisk klart å få med nesten alt fra PC-versjonen) tar tid å laste inn, det skjønner jeg. Likevel ble det litt langtekkelig etter hvert å vente over et minutt på at spille skulle lastes, og mer før man faktisk er i gang med selve spillingen.

Har man spilt XCOM tidligere er man raskt i gang, og touch-kontrollene er veldig intuitive og lettbetjente. Det er nesten utrolig at det går an å få all XCOM-gleden inn på det lille brettet jeg ligger med i fanget, tenker jeg og gliser der jeg ligger. 😀 Ikke rart det har fått gode kritikker!

 

20130716-114128.jpg

 

Dagene går og jeg plukker opp padda rett som det er, forsømmer lesing av bøker og utvikler et farlig tøft team som jakter på aliens som om de aldri har gjort noe annet. Selv om jeg plages noe med at spillet kræsjer nå og da, er jeg stort sett veldig, veldig fornøyd.

Jeg lagrer selvfølgelig ofte, for å slippe unna å måtte spille så mye om igjen når jeg gjør en brøler og får en av soldatene blåst i fillebiter av plasmageværene til motstanderen. I dag var turen kommet til en av de store høydepunktene i spillet: Angrep på den underjordiske alien-basen!

Da er det jeg får meg et stort sjokk, og utbryter et saftig. frustrasjonshyl. Alle savegames er borte!!

«Failed to read save game. The file may be corrupt.»

20130716-114135.jpgEn kjapp titt på nett, og jeg skjønner at jeg ikke er alene om å ha fått denne beskjeden. Det verste er ikke egentlig å ha mistet mange timer med lagrede spill og måtte begynne helt på nytt igjen, men at hele spillet egentlig er «uspillelig» så lenge en slik feil ikke fikses. Det er begrenset hvor mange ganger man orker å begynne på nytt og på nytt, for man mister helt gleden over det teamet og den basen man har bygd opp. Hvis det er slik at spillet når som helst kan kræsje og sende alle savegames (også det som skulle vært lagret i iCloud) ut på de evige jaktmarker, så er det rett og slett ikke noe gøy å bruke tid på det.

Vel, inntil videre har jeg gjort som mange andre og meldt inn feilen, og så får vi se om de får gjort noe med dette og at det kommer en oppdatering snart. Jeg leser på ulike forum at flere brukere allerede har bedt om å få pengene tilbake, og det er i alle fall ikke god business å ha et slikt stort og omfattende spill med tilfeldige kræsj og savegames som forsvinner.

Jeg håper de fikser det snart, for jeg vil gjerne spille mer XCOM på iPad!

 

Share.

About Author

6 kommentarer

    • Ja, men selv den forsvant!
      Dog: Etter noen timer virket det igjen, vet ikke hva som skjedde. Jeg fikk i alle fall tak i savegames, men synes det kræsjer for ofte og er usikker på om alt bare kam forsvinne igjen.

  1. Hadde vore kjempekjekt om dei fekk ut fingen og fiksa feilen. Sånn ca. rett etter dei fekk ut den gigantiske knyttneven av rumpa og lagte ein Androidversjon! Vil ha! Vil ha! Kjekt å ha på reise! WHEEEE!

    • Ja, det er det jeg skulle ha gjort. Må vel prøve å lokalisere filene og se om jeg får flyttet på dem. Er ikke like enkelt å gjøre slikt selv på iPad, uvant for oss som er vokst opp med å fikle på PCen. 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.