Hay Day ~ Raspberry Moccha

16

Når man har noen timer hver dag som bare  tilbringes i liggende stilling, gjerne på et mørkt og stille rom, så er variasjon et viktig tema.

Jeg har spurt en del av mine friske venner hva de tror de ville ha gjort selv, om de måtte ligge flere timer om dagen. Noen ville ringt gamle venner, mange svarer «lese alle bøkene jeg har på vent» eller «se masse filmer». Noen ville ha skrevet selv, eller forsøkt å tegne eller male.

Og akkurat slik er det jo det er. Bortsett fra at man blir fryktelig lei hvis man bare skal lese bøker eller bare se filmer, samt at man kanskje ikke orker den samme typen stimuli over for lang tid. (Filmer har jo sånn fæl lyd, det er det ikke alltid man tåler.)

Spill, gjerne små, enkle spill på smarttelefon eller nettbrett er også en god tidtrøyte. (Samt at det noen ganger er litt sosialt.) Hay Day er et spill som Supercell har hatt god suksess med, og dette spiller jeg «sammen» med venner i både inn- og utland. 🙂 Jeg hevdet lenge at jeg ikke kom til å bli hekta på å ha min egen virtuelle bondegård, men jaggu…

I dag skal jeg likevel snakke om kaffe.

I spillet Hay Day kan man etter hvert som man når høyere og høyere nivå, få bygget en kaffekiosk, der man kan produsere ulike kaffedrikker som man kan selge videre.

Slik ser kaffekiosken ut:

20130618-212452.jpg

Dette er en av kaffedrikkene man kan lage i Hay Day, Raspberry Moccha:

20130618-212501.jpg

Og her er vi da ved temaets kjerne. For når man ligger slik og spiller og hviler, så ser man jo denne koppen med fristende bringebær-kaffe om og om igjen. Og når bringebær er noe av det deiligste man vet på denne kloden, med både kaffe og krem hakk i hæl, så begynner jo fantasien å spinne. Etter at den hadde spunnet en god stund og jeg hadde fått tilbake litt krefter, ble det derfor litt eksperimentering på kjøkkenet….

20130618-212547.jpg

Tadaaaaa!! En helt virkelig Hay Day Raspberry Moccha kaffe!!

Laget med:

– Knuste og silte bringebær i bånn (også kalt bringebærcoulis)

– 2 doser Nespresso

– Sjokoladesaus

– Steamet melk

– Krem

– Litt bringebærcoulis på toppen.

Nam nam!!

😀

Neste gang skal den lages med kald kaffe og iskrem….. <3

Share.

About Author

16 kommentarer

 1. Ser knakande god ut! 🙂

  Og helt enig i at variasjon er viktig. TV har, som du sier, sånn fæl lyd. Det krever mye konsentrasjon å lese. Begge deler er hyggelig, men i relativt små doser. Jeg må ha et eller annet å holde på med, ellers blir jeg smårar. Og sånne små, «fredelige» spill er toppers. Hay Day, Wordfeud, Quiz kampen, Bookworm – det er god tidtrøyte i sånt når en ikke kan gjøre noe annet.

  • Små doser med TV og lesing ja, det er tingen. 🙂

   Jeg synes også det er viktig og nyttig med distraksjoner fra smerter og andre plager. Bare det å scrolle nedover Instagram for å la vakre og spennende bilder nå hjernen, kan være en lindring enkelte dager.

   På det verste vet jeg folk som bare ligger med lukkede øyne, ørepropper og øyemaske og visualiserer gode minner, farger eller bare _noe_ som gjør det litt mer utholdelig.

   Og så klart – sosiale medier er vårt sted for å møte «kollegaer» og venner. 🙂

   • Distraksjoner – det er nemlig det det er.
    Fra fysiske vondter og fra det at en ikke kan være med i livet som friske(re) folk lever.

    Og ja, sosiale medier er veldig viktig. Det var en helt fantastisk opplevelse da jeg oppdaget at det var et helt «samfunn» (eller egentlig mange forskjellige samfunn) som eksisterte «på internett» og at jeg faktisk kunne bli kjent med nye mennesker og «samtale» med folk rundt hele landet, og det fra sofaen.

    Jeg har til tider opplevd hjemmet mitt som et fengsel. Det har hendt når jeg har vært ute at jeg har gruet meg for å gå hjem fordi jeg har vært så lei av isolasjonen som det på sett og vis representerer. Da er det godt å kunne logge seg på FB og fjase litt eller kjefte ut av seg en haug med frustrasjon.

    • Man kan «forsvinne inn i» distraksjoner og glemme for en stund at hjemmet faktisk _er_ et fengsel man ikke kommer seg ut av.

     Man kan kanskje ikke _fjerne_ smerter helt med distraksjoner, men man kan gjøre dem litt lettere å holde ut, eller til å forsøke å fylle tiden med noe mens man venter på at smertelinding skal virke. 😉

     Jeg tør ikke tenke på hvor jeg hadde vært i dag hvis det ikke hadde vært for pasientnettverket på nett – gull verdt på alle mulige måter!

 2. mmm så godt ut 🙂 Jeg for min del orker ikke slike spill. Jeg kjeder meg av slikt, men jeg spiller wordfeud da – det er ok når man ligger. Eller titte på instagram. Det er stille saker. Ellers ser jeg på tv jeg da. Om jeg orker det. Slapper av med tv eller data. Lenge siden jeg har lest. Synes det er slitsomt når jeg ligger. Har jeg energi orker jeg ikke kaste bort den på å lese. Har jo så mye annet jeg vil gjøre.. 🙂 hehe – lykke til med bondegården 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.