Hurra for MEandYou! Hurra for Maria!

1

I dag vet jeg det var mange spente pasienter som samlet seg foran skjermene for å få nyheten om at Maria Gjerpe var i Bergen for å overlevere pengene fra innsamlingsaksjonen MEandYou til forskerne på Haukeland.

På 90 dager har Maria jobbet knallhardt med innsamling til finansiering av videre Rituximab-studier ved kreftavdelingen på Haukeland. Selv med tanke på at hun ikke vet hvor lenge hun har «frisk tid» etter avsluttet Rituximab-behandling, har hun donert all sin tid og arbeidskapasitet til ME-saken.

Nesten 2,7 millioner ble det! Fantastisk!

Ta inn hele skjermen 13.06.2013 150837.bmp

 

(Klikk på bildet for å komme til artikkelen i Bergens Tidende.)

 

Maria fikk seg en overraskelse selv også. Takknemlige pasienter fra fjern og nær, med Sigrid Danielsen i spissen, hadde igangsatt en egen liten kronerulling for å gi Maria en påskjønnelse.

Med tanke for alle andre har det vært lite ferie og fritid, og derfor fikk Maria overrakt en gavesjekk på 16.000,- som skal gå til ferie og avslapning. 🙂

Det har vært en fryd å følge spredningen av disse sakene i dag i sosiale medier, fremfor alt på Facebook, og å se den varmen, takknemligheten og omsorgen pasientene har for hverandre og ikke minst for henne som har stått på så steinhardt i flere måneder.

Ta inn hele skjermen 13.06.2013 165020.bmp

 

(Klikk på bildet for å komme til artikkelen i BA)

 

Jeg vil gjerne legge inn en oversettelse av den kommentaren jeg la igjen på Phoenix Rising:

Vi er alle veldig, veldig takknemlige for Marias dedikasjon til denne saken. Hvis det var noen som skulle kunne klare å dra i land et slikt opplegg, er det henne.

Når det gjelder penger, er resultatet fantastisk. Når det gjelder positiv og konstruktiv presseomtale, er det enda mer så. Maria har sanket støtte fra politikere, akademikere, helsemyndigheter og næringslivsfolk over hele landet og ut over dets grenser. Den synligheten ME-pasienter har fått og kunnskapen som er spredt gjennom denne kampanjen er det umulig å sette en prislapp på.

PS: Innsamlingen til en ferietur for Maria er ikke avsluttet. Ønsker du å bidra – be meg om å legge deg til i gruppen på Facebook hvis du ønsker å være med og bidra. (Vi må være venner der for at jeg kunne gjøre det, så send meg en venneforespørsel og en melding hvis vi ikke er kontakter der enda. :-))

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.