Rituximab-studien får finansiering av Forskningsrådet!

4

Som en god nettvenn skrev på Facebook: «1 år og 6 måneders ventetid er over!».

Forskningsrådet har besluttet å innvilge midler til å gjennomføre Fase 3-studien av Rituximab som behandling for ME.

Les listen over de som får tildelte midler.

B-lymphocyte depletion with Rituximab induction and maintenance in CFS/ME. A multicenter, randomized, double blind, placebo-controlled study.Prosjektleder: Fluge, ØysteinProsjektansvarlig: Haukeland Universitetssykehus, Helse Bergen

Ta inn hele skjermen 06.06.2013 170835.bmp

 

Nå er jeg bare så glad at jeg skjelver. 🙂

Jonas Gahr Støre sier dette på Facebook:

God nyhet! Det bevilges midler til lovende forskningsprosjekt på ME. Helsedepartementet ba Forskningsrådet prioritere søknader på dette området, her trenger vi mer kunnskap for å hjelpe mennesker som opplever store belastninger. Første del av studien er gjennomført ved Haukeland Universitetssykehus og vakte internasjonal oppmerksomhet, 10 av 15 pasienter opplevde bedring med bruk av en kreftmedisin. Nå kan studien utvides som kan avklare effekt,sikkerhet og mulige bivirkninger ved bruk av medisinen. Alle fire helseregioner settes i stand til å delta.

Vi satser på kunnskap, en nasjonal kompetansetjeneste og gode omsorgstilbud til de som strever med ME. Denne stuien er en del av innsatsen.

 

Share.

About Author

4 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.