Viktig om kognitiv terapi og ME

0

Slenger inn en kjapp anbefaling her. Jørgen Jelstad har en god gjennomgang av forskningen på kognitiv terapi og ME i Dagens medisin. Les artikkelen her.

Norske helsearbeidere bør få vite at forskningen viser at kognitiv terapi først og fremst er et godt tilbud for et mindretall av ME/CFS-pasientene, akkurat som det vil være det for en liten andel av MS- og kreftpasienter.

Ja, det er virkelig på tide at svakhetene ved den forskningen som er gjort på kognitiv terapi og ME løftes frem. Jelstad har god oversikt på feltet, og har en redelig gjennomgang i artikkelen. Jeg er så lei av å se påstander som at kognitiv terapi og gradert trening er det eneste som er dokumentert å virke, for det er det faktisk ikke.
20130527-174611.jpg
Håper dere vil hjelpe til med å spre Jelstads artikkel, og spesielt til helsepersonell, helsemyndigheter og politikere som jobber med saken.

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.