Jeg er så betatt!

6

Betatt. Det sa vi før, da forelsket enda var et stort og skummelt ord, noe vi kanskje ikke kunne være bare på bakgrunn av de henførte blikkene vi sendte Han Kjekke på andre siden av skolegården. Men vi var betatt ja!

Akkurat som jeg nå er helt betatt av Per Fugelli. Jeg blir faktisk bare mer og mer betatt av denne sosialmedisineren jo mer jeg leser av ham, og jo mer jeg ser av foredrag og nå denne fantastiske dokumentaren som nylig gikk på NRK og som kan ses på nett til midten av juni.

«Bedre resept går det ikke an å få. Mennesket er menneskets glede. Det stemmer!»

20130522-194824.jpg
Kanskje det er samfunnsmedisiner jeg skulle ha vært? Eller at det er helsesosiolog jeg kommer til å fortsette som? Hvem vet. Jeg vet i alle fall at det er veldig, veldig viktige tanker Fugelli bærer frem i denne dokumentaren som så mange andre steder. Og den handler mye og samfunn og samfunnsutvikling og mindre om døden enn tittelen skulle tilsi.

Vi tar med et sitat til fra dokumentaren, det er så sterkt:

«Når du blir syk – alvorlig syk, kronisk syk – så faller du i selvbilde, helt av deg selv. Andre trenger ikke hjelpe en med det.»
– Per Fugelli, NRK dokumentar «Døden skal vi danse» 2013

Share.

About Author

6 kommentarer

  1. Så enig, så enig! En av de stauteste og mest prinsippfaste, for ikke å snakke om kloke, menneskene vi har her i Norge. Ikke redd for å kritisere både til høyre og venstre.

  2. Han er ein fantastisk mann som eg beundrer og ser opp til. Tør å seie i frå der ingen andre tør, samtidig som han har eit stort varmt hjerte. Slike skulle det ha vore mange av <3

  3. Jeg var så heldig å treffe på ham på 17.mai feiringen på skolen til min sønn og jeg måtte bare si til ham at jeg synes han er en veldig klok mann!! Det takket han så mye for 🙂 Så jeg er helt enig med deg Cathrine og henger meg på : Jeg er betatt, jeg også!!

  4. Jeg synes du tenker i rette baner, Cathrine! Helsesosiolog! Du har jo så masse å bidra med! Både faglig og ikke minst din erfaringskompetanse. Virkelig noe å tenke på! Holder tomlene opp for deg!

    Er så enig med deg – er selv virkelig betatt av Fuggelli! En klok mann med stort hjerte og skarp stemme! Han er som en god årgangsvin, blir bare bedre og bedre 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.