Studie viser økning i autoimmun aktivitet mot serotonin hos pasienter med ME/CFS

4

Studien, som er publisert i tidsskriftet «Journal of affective disorders» nå i mai 2013, og sammendraget finnes på PubMed.

Serotonin (5-HT) er en nevrotransmittor som primært finnes i hjernen og i fordøyelsessystemet. I hjernen har serotonin en mengde funksjoner, blant annet regulering av søvn, appetitt og humør. Men ca. 90% av serotoninen finnes i fordøyelsessystemet, hvor funksjonen er å regulere innvollenes sammentrekninger.

Forskerne har undersøkt 5-HT-antistoffer hos pasienter og friske, og funnet at tilstedeværelsen av positiv autoimmunitet mot 5-HT var signifikant høyere hos ME/CFS-pasienter enn friske eller de med kronisk utmattelse. Tilstedeværelsen av disse antistoffene var signifikant assosiert med økt rapportering av overfølsomhet for smerte (hyperalgesi), utmattelse, nevrokognitive symptomer og symptomer fra det autonome nervesystemet, nedstemthet og en influensaliknende følelse.

Resultatene viser at for pasienter med ME/CFS er økt 5-HT autoimmun aktivitet assosiert med aktivering av immuno-inflammatoriske prosesser og økt bakteriell translokasjon, faktorer som vi er kjent med spiller en rolle i onset av autoimmune reaksjoner. Resultatene støtter antagelsen om at ME/CFS er en nevro-immun sykdom.

serotonin

Les mer på PubMed.

Share.

About Author

4 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.