Pisk, virker det?

4

Det er valgår, visst.

Gjennom Timehop får jeg et tilbakeblikk på hva jeg syslet med i sosiale medier denne datoen for nøyaktig ett år siden.

I fjor den 15. april var jeg tydeligvis opptatt av trygdedebatten og en artikkel hos Manifest Analyse:

– Basert på erfaringene fra Sverige, er det ikke hold i påstanden om at innstramminger i trygdesystemet får fler i jobb. Tvert imot kan det virke ødeleggende for personer som trenger trygge økonomiske rammer i en overgangsperiode.

Vi får nok høre mye fremover om hvordan de ulike partiene skal organisere arbeid, helse og velferd for at vi skal få et best mulig samfunn å leve i.

Jeg har tidligere debattert en retorikk som går ut på å mistenkeliggjøre syke, å skjære alle som bruker trygdeordninger over samme snylterkam og å vende seg vekk fra begreper som «solidaritet» og «verdighet». Indregard skriver godt om blant annet sykefravær, les mer der.

Det er i hvertfall ingenting jeg har lest om den «svenske modellen» som gjør meg overbevist om at vi er tjent med å gå i samme retning her til lands. Jeg tror faktisk vi skal holde oss godt unna den retningen i det hele tatt, hvis vi vil ha et samfunn hvor vi kan være stolte av at vi har et sikkerhetsnett for innbyggerne. For meg er det viktigere at vi tar vare på syke, gamle og andre som trenger hjelp, enn at det blir lavere skatter.

The Path by cippalilla00 @ Deviantart

Politikk er som å velge retning, velge sti. Noen stier går forskjellig vei. Vi skal være med på å velge retning. Hvordan vet vi om vi velger den riktige stien? Hvilket samfunn får vi på veien? Og hva er det egentlig vi går mot?

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Det er en nødvendig valg mellom, mere penger i lommeboken når en er frisk og et trygt trygdesystem når en selv eller familiemedlemmer blir syke. Hva er viktigst?

  2. Det er vanskelig og en stor jobb, føler jeg, å få tak i partienes ulikheter. Testene som ligger på nettavisene er overfladiske, selvsagt, og sier ingenting om hva partiene vil forsake for å oppnå det de ønsker. Det savner jeg! Hvordan kan en stemme på et parti som bare forteller hva de vil gi, men aldri hva de vil ta (hvordan dekke inn utgifter)?. For å gå i dybden av dette må partiprogram leses, men også disse gir få svar på det som betyr noe for meg.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.