«Det er ikke tro som flytter fjell. Det er det kunnskap som gjør.»

15

Det er Maria Gjerpe som har sagt det som står i tittelen. Hun, som lege, ME-pasient, pilotpasient i Rituximab-studie og nå initiativtaker til en innsamlingsaksjon uten sidestykke!

Flere ME-pasienter som har vært med på forsøk med Rituximab på Haukeland universitetssykehus er blitt i stand til å leve et friskt liv.

En mulighet flere VIL, og burde få dra nytte av! Men for å kunne si noe mer sikkert om denne medisinen er den riktige for ME-pasienter må det mer forskning til.

En planlagt studie med 140 pasienter fra hele landet, fikk avslag på forskningsmidler. Men når man har ildsjeler som Maria, så finnes det alltids en løsning. 🙂 På 90 dager har hun satt seg fore å kunne reise 7 millioner kroner til å finansiere studien på Rituximab!

140 pasienter. 7 millioner kroner. 90 dager.

2 meandyou

En skikkelig studie, med strengt og godt forskningsdesign (en multisenter, dobbeltblindet placebokontrollert studie) kan gi mange tusen, ja potensielt millioner av pasienter over hele verden, muligheten til et helt nytt liv!

Vi kan ikke la denne muligheten gå fra oss. Vi kan ikke bare stå på sidelinjen og vente på at noen skal «fikse» en medisin eller en metode. Her må vi brette opp ermene og gi så det svir, og sørge for at andre gjør det også.

Og til alle dere familie, kjente og venner der ute som mang en gang har sagt «men jeg vet jo ikke hva jeg kan gjøre!». Dette kan dere gjøre for meg, og alle de andre syke, i alle fall. Dette er hverken vanskelig eller uoverkommelig for de aller fleste. Gi noen kroner til forskningen. Vær så snill?

Dessuten kan du dele, dele og dele dette budskapet i alle sosiale medier og andre kanaler du kommer på. 🙂 Er du en av mine medbloggere? Da utfordrer jeg deg til en god gammeldags bloggstafett! Post et innlegg om denne saken du også, så ser vi at det sprer seg i alle kretser! (Denne bloggstafetten har ingen regler. Det er delingen av budskapet som er viktigst. Du kan fritt kopiere fra dette innlegget hvis du trenger inspirasjon.)

Les mer her:

På denne siden kan du donere direkte via PayPal: http://www.meyou.no/?page_id=168

Bidra til giverkonto

248 008 456 33

(dette alternativet er gebyrfritt og alle kronene går rett til Haukeland)

SMS til 2377

MEANDYOU 150 (150kr)
MEANDYOU 200 (200kr)
MEANDYOU 300 (300kr)
MEANDYOU (50 kr mnd)

Den siste er 50 kr per måned frem til mars 2014. Du kan stoppe når som helst ved å sende ”MEANDYOU STOPP” til 2377.

Share.

About Author

15 kommentarer

 1. Å – Maria er så flink! skulle ønske jeg hadde hatt mange midler til å støtte denne innsamlingsaksjonen med mye penger… men men – håper det nytter!

 2. Bra tiltak! Jeg har spredd det på facebook, twitter og sendt til noen på epost (som jeg vet ikke er på noen av de nevnte sosiale medier). Jeg vil gjerne ha det i bloggen også, men har ikke hjerne akkurat nå. Leter og leter etter «blog this»-knappen på dette innlegget, men finner ikke. 🙁

  • Så bra, da har du spredt det i alle krinker og kroker allerede. 😀

   Jeg har ingen «blog this»-knapp, tror jeg? Det er ikke en standard del av WordPress-oppsettet når man hoster selv i alle fall, og jeg har prøvd å fjerne en del plugins i det siste for å se om det hjelper på ytelsen. (Det har vært en del treghet.) Men jeg skal se om jeg klarer å få det inn igjen senere.

 3. Fint tiltak Cathrine. Og endelig fikk jeg lastet denne siden. Det har jeg ikke fått gjort de siste 4-5 dagene.

  Jeg skal skrive ett innlegg jeg også, tenkte jeg.

  • Tusen takk Johnny!

   Jeg prøver å finne ut mer om hva som gjør bloggen så treg. Antagelig er det en del plugins jeg har installert som sinker lastingen av siden. (I følge de som drifter webhotellet.) Håper at jeg klarer å fikse noe på det. 🙂

   • Jeg har lurt på hvorfor det tar mye lenger tid å få fram siden din enn andre ting! Da var det ikke meg! Hehe! Typisk, jeg tar skylden for det meste jeg! Og har null peiling på data…Tydeligvis!

    • Det er IKKE din skyld! 😀

     Jeg begynner dessuten å lure på om det faktisk er webleverandøren, og ikke noe med siden min. For enkelte ganger laster den helt fint, og andre ganger tregt. Jeg har sjekket og fikset og ryddet så mye jeg kan på bloggen. Det _kan_ hende det er noe på serversiden deres også.

     Må vel bare prøve å finne ut av det, men det går ikke alltid så fort her kan du si… 😉

 4. Klart jeg er med !!…. men er det greit at jeg klipper og limer det meste fra deg?? Denne uken er jeg ikke i stand til å finne opp kruttet på nytt ;D Hilsen AnneKa

  • Klipp og lim AKKURAT så mye du vil. 😀 Her er det viktigste å få spredt det gode budskap. <3

   (Og jeg har veldig stor forståelse for de gangene det er helt ubegripelig å få hjernen til å vri ut tekst på egen hånd altså.)

   TAKK for at du har lyst til å henge med!

 5. Pingback: The inventory of MEandYou

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.