Dagens detaljer: På von Porat

5

Det var en kald og ren dag i februar at jeg fikk et etterlengtet møte med en venninne – et fantastisk fint menneske er hun, det må jeg bare si når jeg tenker på henne – og målet for vår utflukt var den nye Mathallen i Oslo.

Jeg liker dette med å møtes til lunsj. Både gleden ved å gå nye steder, bli bedre kjent med byen min (som jeg har fått sett altfor lite av i de årene jeg har bodd her) og ikke minst dette å kunne dele et godt måltid med en venn, det er en stor glede.

Enn så lenge er det fortsatt på dagtid jeg er mest oppegående, så den som vil treffe meg sosialt må egentlig ta hensyn til det, og heldigvis for meg så finnes det de som er ledige på dagtid også. 🙂

Jeg startet kategorien Dagens detaljer som en greie for å vise frem min lek med farger og mønstre; neglelakk, klær og tilbehør, uten å gjøre dette til en moteblogg, og uten noe ønske om å posere foran speilet for å dele «dagens outfit».

Så selv om det ikke alltid er «ferskvare» så er det i alle fall et inntrykk, et minne om den dagen. 

Først har vi dagens neglelakk: Dette er fra de nye Liquid Sands-neglelakkene til OPI. Det er lakker som tørker matt, og som ja – faktisk ser ut som farget sand på neglene. Med glitter!

20130303-161206.jpg

 

Jeg må innrømme at jeg egentlig er bittelitt for konservativ til å føle meg vel med helt glitrende negler jeg. Men disse var jo veldig morsomme, og jeg skal definitivt prøve ut de andre også. Lakkene kommer fra OPIs «Mariah Carey»-kolleksjon fra våren, og det går an å kjøpe mini-sett med bare Liquid Sand-lakkene, hvis man vil det.

20130303-161311.jpg

Striper er jo veldig populært nå, og derfor ble det en myk og stor stripete genser på meg denne dagen, med noe bling jeg har fått i postkassen på automagisk vis. (Det er ikke jeg som har vært på eBay og surret rundt i sene nattetimer i alle fall, absolutt ikke! 😉 )

Jeg har mange skjerf i skapet som jeg  bli flinkere til å bruke. Dette har masse struktur, glittertråder og er ganske hullete. Så varmer det kanskje ikke så veldig godt, men hver gang jeg tar det frem tenker jeg på at jeg kjøpte det på et labyrintisk kjøpesenter i Skopje, hovedstaden i Makedonia, da jeg var der på jobbreise. Jeg synes det passet til neglene, både med farge og glitter.

20130303-161454.jpgMathallen ga et fantastisk flott førsteinntrykk, og synsinntrykkene var overveldende. Så mange forskjellige små butikker/boder med all slags mulig deilig mat, fra Stange gård til spanske tapasspesialiteter, butikker med kokebøker og kokekar, ferske råvarer og spise her/ta med. Jeg er sikker på jeg kunne ha brukt en time på hver lille sjappe! (Måtte da hatt bærer og meget velfylt lommebok… og nytt kjøleskap hjemme. Og selskap hver dag. Nuvel..)

Vi skulle på von Porat og spise lunsj, oppe på mezzaninen med utsikt over hele Mathallen. Kjempeflott sted å sitte! Bakgrunnsstøyen var faktisk levelig også, de som har bygd hallen har tydeligvis tenkt på at det ikke skal bli et overveldende lydnivå der. Men når det er sagt – det var relativt rolig da vi var der. Jeg har vært tilbake senere en fredag i vinterferien, og da kunne jeg ikke tenke meg noe lengre opphold.

Menyen hadde mye godt å by på, men denne lunchplanken de hadde satt sammen fristet veldig. Det kom raskt vann og utrolig godt brød på bordet av flere sorter. Veldig hyggelig betjening og god service hele veien.

20130303-161411.jpg

«Planken» eller steinen var både delikat presentert, innholdsrik og leverte både smaks- og kvalitetsmessig. Jeg falt spesielt for ostene og marmeladene må jeg si, men skinkene og laksen var også veldig smakfulle. Det eneste vi ikke likte var pultosten – det er nok en litt spesiell smak for flere vil jeg tro.

20130303-161529.jpg

Som for å toppe dagens blå tema ble denne bunten med tørket lavendel med hjem fra den franske plassen i hallen. Nå står de på kjøkkenet og sender av og til en duft av lavendel ut i rommet, og er en fin påminnelse om en hyggelig dag.

20130303-161616.jpg

Share.

About Author

5 kommentarer

 1. Jeg elsker mathallen og skulle gjerne hatt bedre råd så jeg kunne gått dit ofte for å spise og handle. sånn er det ikke – men koselig sted er det ! 🙂 Flott neglelakk som passet fint til skjerfet da <3

  • Man får dessverre ikke alt man vil, vi spøkte med at Mathallen burde kommet på blå resept for oss… 😀

   Men vi får ta luksusen en sjelden gang når vi får det til da. Det er i hvertfall deilig.

  • Tusen takk. 🙂

   Jeg tror mange trenger et utløp for kreativitet – et av mine er faktisk leken med å matche neglelakk, antrekk og pynt. 🙂

   En dag blir det lunsjdate på deg også! Da er det godt at jeg har testet ut et par steder for oss, så kan jeg gi gode anbefalinger vettu. <3

 2. Pingback: Anbefaling: Barramon, Mathallen | ~SerendipityCat~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.